OPP FRA U21-LAGET: Martin Ødegaard.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
OPP FRA U21-LAGET: Martin Ødegaard. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Norge - Bulgaria, kl. 20.45 tirsdag

Ødegaard inn i troppen

Blir med mot Bulgaria.

  • Norge - Bulgaria, kl. 20.45 tirsdag

ULLEVAAL (Dagbladet): Norges Fotballforbund melder på Twitter at Martin Ødegaard (19) kommer inn i troppen til Lars Lagerbäck. Han er dermed aktuell til kampen mot Bulgaria i Nations League tirsdag.

Fredag kveld spilte Vitesse-spilleren U21-landskamp mot Tyskland i Ingolstadt. Norge tapte 1-2, og spolerte alle sjanser til å delta i EM-sluttspillet i Italia og San Marino neste sommer.

U21-landslaget spiller også kamp tirsdag, mot Aserbajdsjan, i Drammen. Men nå har Lagerbäck åpenbart mer bruk for Ødegaard på A-landslaget.

Fotballforbundet melder også at Sander Berge er ute av troppen. Totalbelastningen den siste tida har ført til stivhet i muskulaturen.

Norge slo Slovenia 1-0 på Ullevaal i går. Litt seinere på kvelden vant Bulgaria 2-1 over Kypros og leder gruppa med ni poeng. Norge har seks.

Kampen tirsdag blir sett på som en tidlig gruppefinale. Vinneren av gruppa får muligheten til å spille playoff om EM-sluttspill i 2020.

Landslagssjef Lars Lagerbäck sa følgende om Ødegaard-diskusjonen da han presenterte troppen til kampene mot Slovenia og Bulgaria:

- For hans utvikling og for A-landslagets del er det bedre at han får to ganger 90 minutter for U21-landslaget denne gang. Han har veldig lite spilletid. Han var skadet i vår, så jeg tror vi er tjent med at han kommer enda bedre i gang i Nederland.

Nå er Ødegaard likevel med. Lagerbäck holder pressekonferanse klokka 13.45 i dag.

To kamper gjenstår etter Bulgaria-kampen tirsdag: Norge møter Slovenia og Kypros borte i november.

Nations League
Bulgaria33005-29
Norge32013-16
Kypros31023-53
Slovenia30032-50