Ødegaard involvert i fiaskokamp mot bunnlag

Men nordmannen kom likevel greit fra det.

FRISK: Martin Ødegaard var ganske frisk mot Getafe B, men kollektivt var kampen en fiasko for Castila. Arkivfoto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FRISK: Martin Ødegaard var ganske frisk mot Getafe B, men kollektivt var kampen en fiasko for Castila. Arkivfoto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

• Getafe B - Real Madrid Castilla 2-0 (2-0)

(Dagbladet): Getafe B lå på nedrykksplass før hjemmemøtet med serieleder Real Madrid Castilla. Martin Ødegaard og co var store favoritter, men skuffet stort.

Getafe vant 2-0 på eget gress og klatret over nedrykksstreken, mens Castilla mistet tabelltoppen til Barakaldo. Det blir ansett som en fiasko for Real Madrids nest beste spillere.

Castilla hadde nok av sjanser til å vinne. Ødegaard var frisk offensivt og involvert i mange av målsjansene etter lekre tekniske detaljer.

Likevel ble han byttet ut i det 61. minutt.

Marerittåpning Det var Castilla som åpnet best og trykket voldsomt på i åpningsminuttene, men plutselig smalt det i motsatt ende av banen.

Helt ut av det blå fikk Getafe en enorm sjanse, hvor Ian etter hvert fikk ballen på åpent mål. Dermed ledet vertene 1-0 mot storfavorittene fra Madrid.

I det 11. minutt kunne Mariano spilt videre til Ødegaard, men valgte å skyte selv. Skuddforsøket var ikke godt nok for utligning.

Like etter gikk Ødegaard i bakken etter en dribling og ble liggende en god stund med store smerter, men 16-åringen kom seg til slutt på beina igjen.

Ødegaard ristet av seg smertene og slo en smart stikker til Borja Mayoral, men Castilla-spissen rotet bort muligheten.

Ny nedtur Også i det 26. minutt var nordmannen involvert i et flott Castilla-angrep, da Ødegaard flikket ballen videre til Tejero. Han la inn til Mariano, som headet like over.

Ødegaard fikk også ta frispark, men de var ikke spesielt presise. Presise og effektive var imidlertid hjemmelaget.

Ti minutter før pause økte plutselig Getafe til 2-0. Wanderson og makker Borja Galan kombinerte mesterlig, før førstnevnte banket ballen i mål.

Det norske vidunderbarnet hadde tre gode involveringer etter pause i løpet av to minutter:

Først sendte Ødegaard en smart stikker, som kunne gitt scoring. På den påføgende corneren holdt lagkameratene på å heade nordmannens corner i mål, før Ødegaard like etter driblet elegant i 16-meteren, men sluttresultatet av plussinvolveringene uteble også denne gang.

Likevel ble han byttet ut like etterpå. Cristian Cedrés erstattet Ødegaard på høyrekanten i det 61. minutt.

Fire minutter senere skapte Getafe en enorm dobbeltsjanse, men de hvitkledde fra Madrid slapp med skrekken og forsøkte å sette i gang en sluttspurt.

Men effektiviteten var svak og scoringene uteble for Zinedine Zidanes elever. Dermed tapte Castilla mot bunnlaget.