«Ødegaard kan bli min avløser», sa Ronaldo ifølge boka. Nå sier superstjernen at intervjuet er løgn

- Ikke blitt intervjuet av den forfatteren, sier talsmann til Dagbladet.

AVVISER INTERVJU: Det er ingen grunn til å tvile på at Cristiano Ronaldo (t.h) har sagt fine ting om Martin Ødegaard. Men har han gitt sitater i en «eksklusiv samtale» med forfatteren av fjorårets Ødegaard-bok? Nei, sier superstjernas talsmann til Dagbladet. Foto: EPA/Ballesteros/NTB Scanpix
AVVISER INTERVJU: Det er ingen grunn til å tvile på at Cristiano Ronaldo (t.h) har sagt fine ting om Martin Ødegaard. Men har han gitt sitater i en «eksklusiv samtale» med forfatteren av fjorårets Ødegaard-bok? Nei, sier superstjernas talsmann til Dagbladet. Foto: EPA/Ballesteros/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da det norske forlaget Publicom og den danske forfatteren Michael Qureshi lanserte sin bok «Martin Ødegaard» for ett år siden, ble et påstått intervju med Cristiano Ronaldo brukt for alt det var verdt i PR-kampanjen.

Bak på boka står det:

«En dag kan Martin bli min avløser», sier Ronaldo i en eksklusiv samtale med forfatteren av boka «Martin Ødegaard».

Overfor Dagbladet bekrefter nå Cristiano Ronaldos egne talsmenn at Real-stjerna ikke ble intervjuet av Michael Qureshi. 

Diktet opp reporter Det er slett ikke første gang Qureshis arbeidsmetoder og troverdighet er satt under lupen. Rett før jul 2015 fikk han sparken av avisa Ekstra Bladet, på bakgrunn av at han hadde oppgitt falske kilder i en rekke artikler. Qureshi forsvarte seg da ved å hevde at han selv hadde valgt å brukt psevdonym på personer han hadde snakket med, av hensyn til kildevernet.

Det samme sa han da VG avslørte en liknende navnebløff i hans utgivelse om Martin Ødegaard. I boka, som ingen fra familien Ødegaard har bidratt til, henvises det til den italienske reporteren Francesco Pierini i Corriere dello Sport. Men det finnes ingen ved det navnet i avisa, noe Qureshi også innrømmet overfor VG.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer