FORBEREDER NY SESONG:  Martin Ødegaard. Foto: NTB Scanpix
FORBEREDER NY SESONG: Martin Ødegaard. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ødegaard kan havne i Getafe

Samtaler denne uka.

(Dagbladet): Real Madrid og Getafe har diskutert et mulig utlån av Martin Ødegaard (16). Det melder den spanske avisa AS.

Samtalene skal ha funnet sted onsdag denne uka. Det skjedde i forbindelse med utlån av en annen spiller, nærmere bestemt Alvaro Medran.

Den spanske 21-åringen har - i likhet med Ødegaard - spilt for Real Madrids B-lag, Castilla, det siste året. Kommende sesong representerer han Getafe, en klubb som ligger sør for Madrid.

Til Australia og Kina Getafe snuser nå angivelig også på Ødegaard. Men det er fra før bestemt at nordmannen skal følge Real Madrids A-lag i sesongoppkjøringen. Blant annet blir han med til Australia og Kina.

Her handler mye om å overbevise klubbens nye trener - Rafael Benitez - om at du fortjener en plass i A-lagstroppen på 25 spillere. Men nåløyet er trangt. Flere eksperter tror det kan være bra for Ødegaards utviklingskurve å bli lånt ut til en annen klubb.

Kort avstand Hvis det skjer - og den klubben blir Getafe - vil Real Madrid ha god kontroll på Ødegaard. Distansen mellom de to hjemmebanene - Santiago Bernabéu og Coliseum Alfonso Pérez - er bare drøye to mil.

Getafe endte på 15. plass forrige sesong.

Tidligere er Villarreal, Real Betis og Malaga nevnt som mulige utlånsklubber for Ødegaard.