- Ødegaard kan selges til Ajax

Nordmannen kan selges fra Real Madrid, skal vi tro nederlandsk avis.

SPENNENDE TIDER: Martin Ødegaard kommer etter alle solemerker til å flytte på seg til sommeren. Men om han blir førstelagsspiller for Real Madrid eller skifter beite er usikkert. Foto: Alconada / AlterPhotos / ABACAPRESS.COM / NTB Scanpix
SPENNENDE TIDER: Martin Ødegaard kommer etter alle solemerker til å flytte på seg til sommeren. Men om han blir førstelagsspiller for Real Madrid eller skifter beite er usikkert. Foto: Alconada / AlterPhotos / ABACAPRESS.COM / NTB ScanpixVis mer

Martin Ødegaard har hatt en strålende sesong i nederlandske Vitesse. Han står foreløpig med seks mål og ni målgivende i årets Eredivisie. Og etter tre år på utlån fra Real Madrid, så kan det altså virke som at Ødegaard ikke skal på utlån med det første.

Den nederlandske avisa De Telegraaf melder at Ajax vurderer å forhandle med Real Madrid om en salgspris. For Real Madrid skal ha satt en prislapp på rundt 20 millioner euro, altså ca. 192 millioner norske kroner.

- Jeg ville kjøpt ham

Dette er en pris som skal ha vært for dyr for Ajax, og nå vil Real Madrid snakke med Ajax om prisen på den norske unggutten. Sportsdirektør i den nederlandske toppklubben Marc Overmars skal nå vurdere om de vil i forhandlinger med Real Madrid.

Vitesse-kamerat Thulani Serero skal ha oppfordret Ajax til å gå for Martin Ødegaard etter kampen mellom de to lagene.

- Hvis jeg var Ajax, ville jeg prøvd å kjøpe ham, fordi Martin er en god fotballspiller, sa Serero.

Flere eksperter har tidligere sagt sin mening om Ødegaards neste steg til Dagbladet, og blant annet Jan Åge Fjørtoft mener han ville passet inn i mange lag i Europa.

- Jeg mener han kan bli hvor god som helst med nok spilletid. Nå skal han tilbake til Real Madrid, men han hadde passet i Ajax. De har en spillestil som gjør at han kan ta neste steg. Men jeg tror Ødegaard ville passet i de fleste klubber, sa Fjørtoft til Dagbladet forrige uke.

Kan kopiere Real Madrid-stjerner

Viasports kommentator og La Liga-ekspert Petter Veland sier til Dagbladet at han mener at Ødegaard er klar for et enda større steg enn nåværende klubb Vitesse.

- Konkrete klubber har jeg ikke tenkt så mye på, men nå er det på tide at han prøver seg i en klubb som spiller på et høyt nivå i Europa. Primært i de fem beste ligaene, men også PSV eller Ajax, sier Veland.

Han poengterer også at det ikke nødvendigvis betyr «farvel» til Real Madrid til tross for at han kan bli solgt.

- Han virker interessert i en permanent løsning, ut ifra måten han uttrykker seg på i media. I Real Madrid kan han da bli benyttet fast av klubben, eller bli solgt med tilbakekjøpsklausul. Det har blitt gjort med spillere som Dani Carvajal og Lucas Vázquez tidligere, forklarer Veland.