Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Spania, kl. 20.45

- Ødegaard kan spolere festen

For Sergio Ramos (33) er møtet med Norge mer enn bare en fotballkamp. Han setter rekord i flest antall spilte landskamper for Spania.

STJERNEMØTE: Dette bildet ble frigjort i forbindelse med at Martin Ødegaard gikk fra Strømsgodset til Real Madrid i januar 2015. Ødegaard er flankert av gigantene Sergio Ramos (t.v.) og Cristiano Ronaldo. I dag møtes Ødegaard og Ramos igjen. Foto: NTB Scanpix
STJERNEMØTE: Dette bildet ble frigjort i forbindelse med at Martin Ødegaard gikk fra Strømsgodset til Real Madrid i januar 2015. Ødegaard er flankert av gigantene Sergio Ramos (t.v.) og Cristiano Ronaldo. I dag møtes Ødegaard og Ramos igjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Norge - Spania, kl. 20.45 på TV 2

ULLEVAAL (Dagbladet): - Ødegaard kan spolere festen til Sergio Ramos! Slik lyder fokuset i den spanske avisa AS i dag, før storkampen på Ullevaal i kveld.

For dette blir mer enn bare en kamp der Spania skal hente poengene og sikre plassen i EM-sluttspillet neste sommer. Det er lagt opp til Real Madrid-midtstopper Sergio Ramos' store fest.

33-åringen får sin kamp nummer 168 for Spania. I dag står han og Iker Casillas på 167 landskamper. Men fra i kveld vil Ramos ha rekorden alene. På tredjeplass følger Xavi med 133 kamper.

HOVEDOPPSLAG: Der et Sergio Ramos for alle penga på førstesida av sportsavisa AS i dag. - Legende, slår avisa fast.
HOVEDOPPSLAG: Der et Sergio Ramos for alle penga på førstesida av sportsavisa AS i dag. - Legende, slår avisa fast. Vis mer

De færreste i Spania tror på noe annet enn seier. Men «alle» vet hvem Ødegaard er og hva han kan stelle i stand.

- Prisen som «septembers beste spiller» er etiketten som blir presentert i kveld, skriver AS.

- Han er ikke sterkere bare fysisk. Men han har også flere berøringer og har større ro med ballen. Han kan åpne motstandernes forsvar med pasningene sine, heter det.

Ramos og Ødegaard er «gamle kjente» fra Real Madrid. Ramos og Ronaldo var to av de første spillerne nordmannen hilste på da han kom fra Strømsgodset til Madrid i 2015.

HOVEDOPPSLAG: Også den andre store sportsavisa i Spania, Marca, har Sergio Ramos på førstesida i dag. Avisa skriver at Spania både kan gå til EM og at Ramos vil skrive seg inn i historiebøkene.
HOVEDOPPSLAG: Også den andre store sportsavisa i Spania, Marca, har Sergio Ramos på førstesida i dag. Avisa skriver at Spania både kan gå til EM og at Ramos vil skrive seg inn i historiebøkene. Vis mer

Bildet av de tre sammen var intet mindre enn sensasjonelt da Ødegaard bare var 15 år. Snakk om å være inne i varmen hos verdensstjernene!

Ramos og Ødegaard vekslet også noen ord i forbindelse med kampen i Valencia i mars. Spania vant 2-1. Denne gangen må Norge ha minst ett poeng dersom håpet om EM-sluttspill skal leve gjennom kvaliken.

SPRÅKMEKTIG: Martin Ødegaard briljerte med spanskkunnskaper under fredagens pressekonferanse på Ullevaal. Video: NTB Scanpix Vis mer

Ramos er et ikon i spansk fotball. En tøffing mange mener også kan være brutal og skitten når det trengs. Men aller helst er det en spiller de fleste fotballspillere ville hatt med i krigen. I den grad det etterlyses sjefer ute på banen, er Ramos en sånn fyr - med stor «S».

- Han ønsker å følge i fotsporene til Paolo Maldini og spille til han er 40 år, skriver AS.

Gleder seg

Ødegaard gleder seg til kveldens kamp. Sammen med Joshua King stilte han på en pressekonferanse i går.

- Det blir en spesiell kamp, sier Real Sociedad-spilleren.

- Spesiell fordi jeg møter lagkamerater og mange spillere fra ligaen. Men først og fremst blir den spesiell på grunn av viktigheten og situasjonen vi er. Det blir en kul ramme, stadion er fullsatt - og forhåpentligvis får vi en bra opplevelse.

Enkelt

Utgangspunktet er enkelt: Spania leder gruppa og 18 poeng. De er så å si klare for EM-sluttspillet. På de neste plassene følger Sverige (11 poeng), Romania (10 poeng), Norge (9 poeng), Malta (3 poeng) og Færøyene (0 poeng). De to beste lagene fra gruppa går til EM-sluttspillet.

PS: Skulle Norge ikke bli nummer en eller to i gruppa, vil laget fortsatt ha muligheten til å komme til EM-sluttspillet gjennom playoff i Nations League. Den spilles i mars.

EM-KVALIK
Spania660017-318
Sverige632113-811
Romania631213-710
Norge623111-89
Malta61052-133
Færøyene60063-200
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling