Martin Ødegaard hylles av treneren og kapteinen

Ødegaard kåret til ukas spiller: - Kan finte alle ut i pølsebua

Scoret sitt første seriemål i helga.

SKRYT: Martin Ødegaard ble kåret til ukens spiller i Eredivisie av Voetbal International. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SKRYT: Martin Ødegaard ble kåret til ukens spiller i Eredivisie av Voetbal International. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Martin Ødegaard har hatt en drømmeuke på klubb- og landslag.

Tirsdag dominerte han totalt da Norges U21-landslag slo Irland 2-1 i Drammen, og i helga fulgte 18-åringen opp med en ny solid prestasjon for Heerenveen.

I 4-0-seieren over Twente scoret nordmannen 3-0-målet. Han første scoring i den hvit- og blåstripete drakta. Ødegaard markerte seg også positivt i andre deler av spillet, og er av Voetbal International kåret til ukas spiller i Eredivisie.

Nå blir unggutten hyllet av Heerenveens trener og kaptein.

- La oss nyte han

Den nederlandske toppdivisjonen, Eredevisie, er proppfull av talentfulle fotballspillere, og mange fotballstorheter har startet karrieren sin der. Heerenveen-trener Jürgen Streppel ser noe stort i Ødegaard.

- La oss nyte at han er på nederlandske baner, skrøt han om nordmannen på lån fra Real Madrid.

Stijn Schaars, som har 24 landskamper for Nederland, er også begeistret for den lille magikeren.

- Hvis han vil, kan han finte alle ut i pølsebua. Han spilte utrolig bra i dag, og kunne hatt fem målgivende pasninger, mener Schaars. Voetbal International ga Ødegaard åtte på børsen etter kampen mot Twente.

- Vil gjøre dette hver helg

Til tross for flere oppløftende prestasjoner i Heerenveen, står 18-åringen kun med en scoring og en målgivende pasning i Eredivisie. Schaars mener åpenbart at disse tallene kunne vært høyere hadde lagkameratene klart å sette ballen i nota oftere.

Til tross for store ord fra lederskikkelser i Heerenveen, var Ødegaard, i kjent stil, langt mer beskjeden etter kampen. Unggutten håper å kunne følge opp med flere gode kamper.

- Jeg gikk mer inn i banen, og fikk til mer der. Jeg har lyst til å gjøre dette hver helg, sa han til FOX Sports etter kampen.

Norsk gjeng

Heerenveen ligger for øyeblikket på 8. plass i Eredivisie. Etter en god start på sesongen, har laget vært gjennom en tøff periode, og helgas seier var deres første trepoenger på fem kamper.

Sammen med Nicolai Næss og Morten Thorsby utgjør Ødegaard en liten norsk gjeng i Heerenveen, og også høyreiste Thorsby har utmerket seg.

Angriperen er fremdeles lagets toppscorer med sine fire mål. Næss har også begynt å få mer tillit etter overgangen, og startet helgas kamp. Dessverre for midtstopperen ble han skadet, og ble tatt av banen etter 33 minutter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer