Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Ødegaard-klokka» tikker, men denne mannen planlegger sesongen med supertalentet

- Jeg har ikke fått beskjed om noe annet.

PLANLEGGER MED ØDEGAARD: Strømsgodset-trener David Nielsen har ikke fått beskjed fra ledelsen om at Martin Ødegaard ikke vil spille for klubben i 2015.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
PLANLEGGER MED ØDEGAARD: Strømsgodset-trener David Nielsen har ikke fått beskjed fra ledelsen om at Martin Ødegaard ikke vil spille for klubben i 2015. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

(Dagbladet): Den siste måneden har Martin Ødegaard blant annet brukt til å besøke en rekke toppklubber i land som England, Spania og Tyskland. I mellomtiden har Strømsgodset-trener David Nielsen planlagt Tippeliga-sesongen 2015, med Ødegaard på laget.

- Det er sånn som det er med alle spillere: Så lenge de er på kontrakt med oss, så planlegger jeg med dem så lenge jeg ikke får beskjed om noe annet, sier Nielsen til Dagbladet.

Ettertraktet Ødegaard kan velge mellom klubber som Real Madrid, Barcelona, Bayern München og Liverpool - for å nevne noen av storhetene som alle er interessert i å sikre seg signaturen til det 16 år gamle fenomenet.

1. januar åpnet også overgangsvinduet, noe som betyr at en avtale kan formaliseres hvilken dag som helst frem til vinduet stenger igjen i slutten av måneden. Det har blitt spekulert på om Ødegaard, som har kontrakt ut året i Drammen, vil selges i januar for så å bli lånt tilbake til Strømsgodset i enten deler av eller hele den kommende sesongen.

For Nielsens del handler det imidlertid om å forholde seg til situasjonen slik den er nå. Og per dags dato har ikke Strømsgodset-treneren fått beskjed av klubbledelsen om å planlegge 2015 uten Ødegaard.

- Nei, jeg har ikke fått beskjed om noe annet. Det er ikke noe nytt, forteller Nielsen.

- Visst det hele tiden Meningene rundt Ødegaards klubbesøk har vært mange. Majoriteten av de som har ytret seg har vært positive til at drammenseren har brukt tid på å stifte bekjentskap med flere av verdens største klubber.

Heller ikke Nielsen har bekymringer knyttet til reiseaktiviteten.

- Det har vi visst hele tiden. For Martin har det bare vært positivt. Alle spillerne har holdt seg i gang gjennom hele ferien, sånn har det vært for ham også.

Gleder seg 2014 var året Ødegaard presenterte seg for en hel fotballverden, blant annet ved å sette en rekke rekorder (se faktaboks). Nå er det knyttet store forventinger til hvordan den nylig fylte 16-åringen vil utvikle seg videre.

Om det blir i Strømsgodset, vil han få de samme arbeidsoppgavene som før.

- Det vil bli det samme som i fjor. Da hadde han en veldig fin sesong. Det har vært mye aktivitet for ham, men det starter en ny sesong med oppkjøring nå på tirsdag for ham som for alle de andre spillerne, sier Nielsen.

Dansken overtok lederansvaret på Marienlyst da Ronny Deila gikk til skotske Celtic forrige sommer. Etterpå ledet han Strømsgodset til en 4. plass på tabellen. Nå gleder Nielsen seg til å komme i gang igjen, og foreløpig er det med Martin Ødegaard på laget.

Så spørs det bare hvor lenge det varer.