TIL VITESSE: Martin Ødegaard. Foto: Vitesse
TIL VITESSE: Martin Ødegaard. Foto: VitesseVis mer

Martin Ødegaard til Vitesse

Ødegaard lånes ut til Vitesse

Bekreftes av Real Madrid.

Flere nederlandske medier, blant annet Algemeen Dagblad og de Gelderlander, meldte tirsdag ettermiddag at Martin Ødegaard (19) blir å se i nederlansk Eredivisie også denne sesongen. Denne gangen for Vitesse.

Senere tirsdag bekreftet Real Madrid overgangen på sine nettsider. Det gjør også Vitesse.

- Vitesse har imponert meg. Jeg tror måten deres å spille på er bra for meg. Vitesse har også vist at de gir unge spillere en sjanse. Derfor er jeg veldig glad for at klubben gir meg denne muligheten, sier Ødegaard.

Trener onsdag

Ifølge Algemeen Dagblad deltar Ødegaard på sin første trening med klubben allerede onsdag.

- Jeg ser etter en kreativ nummer 10. En med god pasningsfot, som har blikk for spillet, og som kan score. Ødegaard er en fantastisk spiller i den posisjonen. Han har alt du trenger for å passe inn i den rollen, sier trener Leonid Slutskij ifølge AS.

Vitesse ble nummer seks i den nederlandske toppdivisjonen forrige sesong. Nå trenger de en kreativ midtbanespiller, som de håper å ha funnet i Ødegaard.

- Vitesse er en stor klubb som er blitt drevet godt over en lengre periode. Den har fått spillere til Premier League og diverse andre store ligaer. Det er absolutt en klubb det går an å lykkes i, sier Marcus Pedersen, som tidligere har spilt i Vitesse, til NTB.

Koblet til flere klubber

Ødegaard er også blitt koblet til Championship-klubbene Aston Villa, Derby og Middlesbrough. Lånevinduet her er åpent fram til 31. august.

Marcus Pedersen kaller det en klubb med ambisjoner.

- Jeg vet de sikter litt høyere enn det de har greid de siste årene. I tillegg er de pengesterke og har alt av fasiliteter som er nytt. Du får alt du trenger der, sier Marcus Pedersen.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Ødegaards agent, Bjørn Tore Kvarme.