Ødegaard matchvinner: - Jeg er veldig stolt

Martin Ødegaard avgjorde for Real Sociedad etter perleangrep.

MATCHVINNER: Martin Ødegaard avgjorde kampen mot Mallorca. Se scoringen her. Video: Strive Vis mer

Mallorca - Real Sociedad 0-1 (0-0)

Martin Ødegaard imponerte stort i La Liga-debuten for Real Sociedad mot Valencia. 20-åringen hadde blant annet flest pasninger (57) på motstanderens banehalvdel.

51 av disse traff en medspiller, som ga Ødegaard en treffprosent på pene 90. Det var best av alle spillere i La Liga den første serierunden.

Nordmannen ble belønnet med en ny kamp fra start mot Mallorca i kveld, og spilte blant annet ved siden av tidligere Manchester United-spiller Adnan Januzaj i en treer på midten.

Ødegaard var ikke like toneangivende i playmaker-rollen i kveld, men viste fram både fot og overblikk ved flere anledninger. Nordmannen fikk også gleden av å avgjøre kampen, etter et vakkert angrep han selv orkestrerte like før slutt.

Ødegaard tok med seg ballen fra egen halvdel, spilte vegg med Portu og var iskald alene med keeper Manolo, da han fikk ballen tilbake på løp inn i boksen. Hans første scoring i La Liga.

- Stolt

20-åringen har fått en pangstart i Real Sociedad-trøya.

- Jeg er veldig glad for det første målet i La Liga. Jeg er veldig stolt, sier Ødegaard på spansk via Strive etter kampen.

Han sier det viktigste med scoringen var å hjelpe laget.

- Det var en fantastisk pasning fra Portu, og enkelt for meg etter det, sier Ødegaard ydmykt.

Han ble også gjort oppmerksom på at det er Real Sociedads første seier borte mot Mallorca på 16 år (de har møttes på øya ni ganger siden).

- Vel, bra. Nå har vi gjort det, sier Ødegaard, som blant annet ble kåret til banens beste spiller av beIN Sports.

Ropte på straffespark

Martin Ødegaard var involvert i mye av Real Sociedads offensive spill før hvilen. Nordmannen slår blant annet lagets cornere, og VAR måtte i aksjon da Januzaj ble lagt i bakken etter en innsvinger fra Ødegaard og Real Sociedad ropte på straffespark.

Etter å ha studert reprisen, fikk dommeren beskjed om at det ikke ble gjort noe ulovlig i duellen. TV-bildene viste derimot at det fort kunne blitt blåst straffespark.

Ødegaard forsøkte seg med noen frekke gjennomspill som nesten lykkes, og kunne også fort gitt bortelaget ledelsen da han spilte en-to med Januzaj og kom skrått på keeper Manolo. Men i stedet for å avslutte, forsøkte han seg på et innlegg.

Kampens største mulighet kom på overtid av første omgang, da Real Sociedad-spiss Mikel tok ned ballen etter et langt oppspill, og dunket ballen via keeper og i stolpen.

Ødegaard og resten av det offensive galleriet fant rytmen etter hvert som minuttene gikk i varmen.

Matchvinner

Real Sociedad hadde mye ball i den andre omgangen, men sleit med å skape store sjanser. I stedet kunne fort hjemmelaget fått med seg alle poengene da en plutselig avslutning fra skrått hold gikk rett i stolpen.

Etter en time gjorde bortelaget et dobbeltbytte offensivt, mens Ødegaard ble værende på banen. Inn kom det svenske talentet Alexander Isak, i håp om å skape mer framover.

Illaramendi scorer ikke ofte mål, men kunne fort gitt bortelaget ledelsen et snaut kvarter for slutt. Uheldigvis for de blåhvite gikk ballen rett utenfor stolpen.

Ødegaard fikk også muligheten på et frispark fra god posisjon, men forsøket var ikke særlig hardt eller velplassert, og ballen gikk rett i nettveggen.

Så kom altså øyeblikket som sendte bortelaget til himmels.

Ødegaard fosset framover, før han spilte ballen ut på kanten til Portu. Sistnevnte spilte ballen tilbake til Ødegaard, som kom på løp i boksen og var iskald alene med keeper. Han tok først en touch for å legge ballen til rette, og hamret inn scoringen med den andre ballberøringen.

Dermed har han fått en drømmestart i La Liga for Real Sociedad.