Ødegaard med ellevill assist: - Briljant

Martin Ødegaard leverte en målgivende pasning av de sjeldne mot Alavés. Nå hylles han for å være ligaens beste spiller denne sesongen.

SYLFREKK: Martin Ødegaards assist på 1-0-scoringen var av det svært vakre slaget. Foto: Alvaro Barrientos/AP/NTB Scanpix
SYLFREKK: Martin Ødegaards assist på 1-0-scoringen var av det svært vakre slaget. Foto: Alvaro Barrientos/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Real Sociedad - Alavés 3-0 (1-0)

Martin Ødegaard (20) har levert flere solide forestillinger for La Real i La Liga denne sesongen, og i kveld ventet et Alavés-lag som sto med én seier og to fattige scoringer på seks kamper i ligaen.

Det var derfor knyttet forventninger til hva Ødegaard og co. kunne finne på i baskerderbyet, etter å ha dominert mot lag som Valencia og Atlético Madrid tidligere i sesongen.

Og han skuffet ikke.

Etter 19 minutter leverte 20-åringen en målgivende pasning som ikke mange gjør etter ham. Først slo han en frekk tunnel på sin oppasser, før han spilte en perfekt vektet ball gjennom Alavés-forsvarer til Mikel Oyarzabal. Ballen nådde akkurat føttene til angriperen før keeper rakk fram, og han kunne enkelt sette inn 1-0.

Et kunstverk av Ødegaard.

Det var smått utrolig at han ikke noterte seg for flere assist, for han strødde pasninger og åpnet forsvaret ved flere anledninger.

Strødde pasninger

Ødegaard presenterte seg tidlig med flere gode pasninger. Hjemmelaget burde tatt ledelsen da nordmannen prikket et frispark rett på midtstopper Diego Llorente, som tross både tid og rom headet ballen utenfor bortre stolpe.

20-åringen fortsatte å strø pasninger, og kunne fort fått en hockey-assist da han brøt et angrep og spilte fram William José, som i sin tur sørget for at Mike Oyarzabal fikk skyte fra en ok posisjon, men det var ikke kvalitet over den avslutningen.

Kampfakta:

Real Sociedad – Alavés 3-0 (3-0)

Mål: 1-0 Mikel Oiarzabal (19), 2-0 Willian José (32), 3-0 Oiarzabal (str. 41).

28.720 tilskuere.

Rødt kort: Manu Garcia (86, to gule), Alavés.

Martin Ødegaard spilte hele kampen for Real Sociedad.

(NTB)

Så kom det store øyeblikket sett med norske øyne i den første omgangen. Ødegaards pasning mellom back og stopper kunne ikke vært mer presis.

«Det var fantastisk bra av Ødegaard. Woof. For en spiller! Du kan argumentere for at han har vært den beste spilleren i La Liga denne sesongen. Briljant», skriver den anerkjente journalisten Sid Lowe på Twitter.

«Statistikk på TV nå. Ødegaard skapte NI sjanser. Bloody hell. Og alt han gjorde var bra, over hele banen. Han vil hele tiden ha ballen, og slår den alltid direkte, holder den i bevegelse, tar riktige avgjørelser hele tiden. Overblikk, ballberøring, pasning. Briljant», skriver Lowe videre.

Oyarzabal ville ikke være noe dårligere enn Ødegaard etter halvtimen spilt. I en veldig låst posisjon på kanten med mann i ryggen, fikk han snudd seg og slått ballen inn i boksen. Der lurte José, som stanget inn 2-0.

Det gikk fra vondt til verre for Alavés like før pause, da VAR måtte i aksjon og dommeren dømte straffespark for en hands etter å ha sett TV-bildene. Oyarzabal var iskald og satte inn sin andre scoring for kvelden.

Fortsatte storspillet

Samtidig betydde det at Alavés hadde sluppet inn flere mål i kveld enn i de fem første seriekampene.

Tidlig i andre omgang kunne Ødegard fort fått en ny assist, da han spilte gjennom Oyarzabal som måte avslutte fra skrått hold, rett på keeper.

Ny assist burde han kanskje også fått midtbeis i andre omgang, da han kombinerte nydelig med Alexander Isak og la ballen inn på bakerste stolpe, der Portu skjøt himmelhøyt over under press.

Alt i alt var det en solid prestasjon av Ødegaard, som virkelig har funnet seg til rette i La Liga. Bli ikke overrasket om han stjeler overskriften i morgendagens spanske aviser. Statistikken viser at han skapte ni sjanser(!).

Like før slutt ble Merino felt i boksen, noe som betydde straffespark og rødt kort til Manu Garcia. Portu kunne scoret sitt første mål for La Real, men ballen gikk rett på keeper Fernando Pacheco.

Seieren gjør at La Real er på en imponerende andreplass i La Liga, poenget bak storklubben Real Madrid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer