MÅL: Martin Ødegaard fortsetter å imponere i Vitesse-drakta. Foto: NTB scanpix
MÅL: Martin Ødegaard fortsetter å imponere i Vitesse-drakta. Foto: NTB scanpixVis mer

Martin Ødegaard scoret for Vitesse

Ødegaard med frisparkperle

Bidro til Vitesse-seier.

  • Vitesse - Utrecht 2-1 (0-0)

Det har virkelig begynt å løsne for Martin Ødegaard på utlån i Vitesse Arnheim. Nordmannen fikk sin første scoring for klubben for litt over to uker siden, da han banket inn et langskudd mot Heracles.

19-åringen klinket til fra hjørnet av 16-meteren, og ballen føyk i det lengste krysset.

Lørdag kveld fulgte han opp med en ny scoring av høyeste kvalitet.

Ødegaard-scoring

Vitesse tok imot Utrecht hjemme på Gelredome, og tok ledelsen ved Bryan Linssen etter en knapp times spill.

Seks minutter seinere doblet Ødegaard ledelsen.

Vitesse fikk frispark på rundt 20 meters hold, og det var den norske landslagsspilleren som stilte seg opp for å ta det. Ødegaard løftet ballen over muren på vakkert vis, før den skrudde seg helt opp i krysset. Utakbart for keeperen, og nordmannen ble snart omringet av medspillere som ville gratulere ham.

Klar for Nations League

Vitesse gjør en god sesong i Eredivisie, og ligger som nummer fem på tabellen. Lørdagens seier var derimot etterlengtet.

Forrige runde møtte de nemlig ubeseirede PSV, og gikk på en knepent 1-0-tap. Både PSV og Ajax har rykket fra de øvrige i divisjonen, men for Vitesse er det bare to poeng opp til Feyenoord på 3.-plass.

Kveldens seier var av det viktige slaget, da Vitesse gikk forbi motstander Utrecht på tabellen med tre nye poeng på konto.

Ødegaard er tatt ut i Lars Lagerbäcks siste landslagstropp, og skal hjelpe Norge på veien mot målet om å vinne Nations League. Norge leder for øyeblikket sin gruppe foran Bulgaria, og skal møte Slovenia 16. november og Kypros 19- november.

Norges kanskje største profil, Joshua King, har meldt forfall til den kommende landslagssamlingen på grunn av en skade.