FÅR SJANSEN? Martin Ødegaard (16) er med i Real Madrid-troppen som skal møte Getafe i serien i morgen. Foto: EFE / NTB Scanpix
FÅR SJANSEN? Martin Ødegaard (16) er med i Real Madrid-troppen som skal møte Getafe i serien i morgen. Foto: EFE / NTB ScanpixVis mer

Ødegaard med i Real Madrid-troppen til morgendagens kamp

Bekreftet.

(Dagbladet): Martin Ødegaard (16) er tatt ut i troppen til Real Madrids møte med Getafe i morgen. Det bekrefter klubben på sin hjemmeside.

Real Madrid-manager Carlo Ancelotti har tatt ut 19 spillere, og det betyr etter all sannsynlighet at buskerudgutten også får en plass i selve kamptroppen, ettersom lagene kan stille med sju spillere på benken i La Liga.

Kan bli tidenes yngste Nordmannen kan dermed bli tidenes yngste Real Madrid-spiller

Den nåværende rekorden tilhører Alberto Rivera. Han var 17 år og 114 dager gammel da han debuterte i 1995. Samtidig kan Ødegaard bli den første nordmannen til å aksle den tradisjonsrike hvite trøya. 

Skulle 16-åringen i tillegg finne veien til mål, vil han også slette Raúl Gonzales rekord som klubbens yngste målscorer fra 1994. Raúl var 18 år og 113 dager da han puttet sitt første for «Los Blancos».

Ødegaard var også med i troppen da Real Madrid møtte Almeria 29. april, men da fikk han aldri sjansen til å komme innpå.

I ettertid ble det spekulert i at Carlo Ancelotti sendte en beskjed til klubbledelsen ved å nekte det norske supertalentet spilletid.

Usikkert for Ancelotti Carlo Ancelotti møtte pressen tidligere i dag, men da ville han ikke snakke om Ødegaard muligheter til å få spille i morgen kveld.

Det store temaet på pressekonferansens ble isteden italienerens framtid i gigantklubben. Real Madrid ble sendt ut av Champions League i semifinalen, og heller ikke denne sesongen kommer de til å vinne den hjemlige serien.

Morgendagens kamp er betydningsløs for Real, mens Getafe uansett ikke kommer til å rykke ned.

• Real Madrid - Getafe sendes på Max i morgen, med avspark klokka 20.30.