TOK UT ØDEGAARD: Carlo Ancelotti bekreftet på en pressekonferanse i dag at Martin Ødegaard er i Real Madrids kamptropp til morgendagens møte med Almeria i La Liga. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TOK UT ØDEGAARD: Carlo Ancelotti bekreftet på en pressekonferanse i dag at Martin Ødegaard er i Real Madrids kamptropp til morgendagens møte med Almeria i La Liga. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Ødegaard med i Real Madrid-troppen til morgendagens kamp

Ancelotti bekrefter.

(Dagbladet): Martin Ødegaard er tatt ut i Real Madrids kamptropp til morgendagens La Liga-møte med Almeria. Det bekrefter manager Carlo Ancelotti på en pressekonferanse på Valdebebas i dag.

- Ødegaard er med i morgen, sier Ancelotti.

Kan bli historisk Ødegaard er allerede norgeshistoriens første fotballspiller til å signere for Real Madrid. I morgen kan 16-åringen også bli den første til å spille for den spanske giganten.

- Det er tre spillere fra Castilla (B-laget) med i troppen. Ødegaard, Borja Mayoral og Diego Llorente. To av dem vil være med på benken, sier Ancelotti.

Real Madrid sliter med store skadeproblemer. Gareth Bale, Karim Benzema, Sergio Ramos og Sami Khedira er alle uaktuelle til kampen. Det har åpnet opp muligheten for Ødegaard.

Det er heller ikke usannsynlig at drammenseren får entre gressmatta på Santiago Bernabeu. Almeria ligger nemlig fjerde sist på tabellen, noe som gjør «Los Galacticos» til store forhåndsfavoritter.

Om Ancelottis lag opparbeider seg en komfortabel ledelse, kan italieneren fort gi Ødegaard debuten for verdens største fotballklubb.

- Kamp om liv eller død Real Madrid ligger bare to poeng bak Barcelona i La Liga. Det gjenstår fem kamper av sesongen, og det spanske hovedstadslaget vil kjempe intenst for å tukte katalanerne.

- På dette stadiet av sesongen er hvert oppgjør en kamp om liv eller død, sier Ancelotti.

Morgendagens kamp er imidlertid en perfekt mulighet til å Ødegaard sjansen. Det mener fotballkommentator Kenneth Fredheim.

- Dette er fantastisk. Eventyret bare fortsetter, sier Fredheim til Dagbladet.

Lovpriser Ødegaard Den siste tida har Ødegaard vært plaget av en ribbensskade. 16-åringen har også vært plassert på benken de siste kampene han har vært tilgjengelig for Real Madrids B-lag, Castilla.

Det har ført til flere negative oppslag i spansk presse, som norske medier har gjengitt. Nå mener Fredheim at Ødegaard har svart kritikerne.

- Jeg fascinert over dommedagssakene som har vært i norske medier de siste ukene om hvor ille det har vært at han ikke har spilt for Castilla, sier Fredheim og fortsetter:

- Dette viser at Real Madrid har lagt et langsiktig løp for gutten. Dette forteller at Martin har gjort sakene sine veldig godt på trening og at det er det Real Madrid vurderer.

- Perfekt kamp Fredheim har fulgt Ødegaard helt siden drammenseren var en ukjent småguttespiller. Kommentatoren har aldri vært i tvil om talentet hans. Og nå mener Fredheim at kampen mot Almeria er en utmerket anledning til å vise det frem.

- Det er den perfekte kampen å slippe han til i. Almeria er en temmelig svak motstander som Real Madrid har godt tak på.

Fredheim er klar på at det ikke er noen garanti for at Ødegaard får spille, men påpeker at unggutten vil lære mye bare av å være en del av kamptroppen.

- Samtidig er jeg 100 prosent sikker på at Real Madrid ikke gjør dette om de ikke tror han har noe der å gjøre. Det er ikke noe snillisme i den klubben, sier Fredheim og legger til at dette bekrefter inntrykket han og andre fikk etter å ha sett Ødegaard under landslagssamlingen med Norge i mars:

- Det har gått utrolig fort, men Martin har bekreftet det vi så på trening før landskampen mot Kroatia. Da drev han i perioder en egen idrett i forhold til de andre spillerne.

• Real Madrid - Almeria starter klokken 20.00 i morgen. Kampen vises direkte på C More.