MÅLGIVENDE: Martin Ødegaard fikk en snau halvtime på banen under nattas møte med Bayern München i USA. Han brukte tiden godt, og leverte den målgivende pasningen til kampens eneste mål. Foto: Justin Lane / EPA
MÅLGIVENDE: Martin Ødegaard fikk en snau halvtime på banen under nattas møte med Bayern München i USA. Han brukte tiden godt, og leverte den målgivende pasningen til kampens eneste mål. Foto: Justin Lane / EPAVis mer

Ødegaard med målgivende i Real Madrid-seier

Var med på å sikre seieren mot Bayern München.

(Dagbladet): Martin Ødegaard ble byttet inn etter 63 minutter, på stillingen 0-0, i Real Madrids møte med Bayern München under vennskapsturneringen International Champions Cup.

16 minutter seinere sto nordmannen for den målgivende pasningen da Real Madrids Danilo Luiz sikret seieren med kampens eneste mål.

Kampen, som ble spilt på Met Life Stadium i New Jersey i natt, var langt fra noe fyrverkeri. Med 15 minutter igjen på kampuret tydet det meste på at kampen kom til å ende uavgjort. Men i det 79. minutt sendte Ødegaard en pasning til forsvarsspilleren Danilo, som gjorde alt selv før han fyrte av et skudd med venstrefoten og sikret seieren for de hvitkledde.

Bayern forsøkte å svare med en sluttspurt, men det var Real Madrid som fikk de beste mulighetene til å score. Mariano Diaz var nær ved å finne veien til nettmaskene to ganger på overtid, men kampen endte altså 1-0 til Real Madrid.

Får vise seg fram

Møtet med den tyske storklubben var den tredje Real Madrid-kampen på rad der den norske teknikeren har fått muligheten til å vise seg fram. Ødegaard har nemlig også fått prøve seg med A-laget i de siste treningskampene mot Chelsea og PSG, men veien til førstelaget - når alle er på plass - er trolig fortsatt lang.

- Det er ikke sånn at Martin plutselig har blitt mye bedre og spiller med superstjerner. Når han har blitt byttet inn i treningskampene mot Chelsea og PSG, har det vært samtidig som mange av de andre ungguttene. Det har derfor vært et slags forsterket Castilla som har spilt, sa Petter Veland, ekspert på Spansk fotball, til Dagbladet på onsdag.

Risikerer spillenekt

Som Dagbladet skrev i går risikerer Ødegaard å bli nektet spill for den spanske hovedstadsklubben i 17 måneder.

Det vil kunne skje dersom han lånes ut og FIFA samtidig avslår Real Madrids anke etter at klubben skal ha brutt regelverket for overganger i forbindelse med utenlandske spillere under 18 år.

Den neste kampen for Real Madrid er møtet med Europa League-vinnerne Sevilla i Uefa Super Cup på Lerkendal stadion 9. august.