Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ødegaard med ny målgivende

Sevilla ble for sterke for Martin Ødegaard og Real Sociedad, men 20-åringen glimtet til i sluttminuttene.

NY ASSIST: Martin Ødegaard var lenge noe anonym, men mot slutten løsnet det for nordmannen. Foto: AP Photo / Alvaro Barrientos / NTB Scanpix
NY ASSIST: Martin Ødegaard var lenge noe anonym, men mot slutten løsnet det for nordmannen. Foto: AP Photo / Alvaro Barrientos / NTB Scanpix Vis mer
  • Sevilla - Real Sociedad 3-2 (1-1)

Martin Ødegaard klarte ikke å følge opp hans imponerende prestasjoner den siste tida. Han har var i fantastisk form mot Alavés i midtuka, og leverte en fantastisk assist.

Men i dag var han langt mer anonym i store deler av kampen, og det var først mot slutten at han ble noe mer synligere på motstanders banehalvdel. Der klarte han til slutt å notere seg for en assist, der han slapp ballen flott til målscorer Portu.

Men det var altså en noe mer anonym Ødegaard, noe TV 2s studio også poengterte.

- Alle vi sitter med det inntrykket, men det sier litt hva han gjort tidligere i sesongen. Han gjør en helt ok match, og leverer noen fine stikkere, der én ender scoring, sa TV 2s fotballekspert Erik Huseklepp i studio etter kampen.

Noen fantastiske Sevilla-scoringer hindret likevel Real Sociedad å ta tabelltoppen i La Liga. Nå ligger de på femteplass.

Selv om det ikke endte slik Ødegaard håpte på, så hevder den spanske journalisten Tomás Roncero at nordmannen var banens beste for de blå og hvite.

Hans kamp ble å også godkjent av den spanske avisa Marca, som ga Ødegaard to av tre stjerner på sin børs etter kampen.

OPPMERKSOMHET: Martin Ødegaard har fått mye oppmerksomhet for bilde han la ut på sin egen Instagram etter tapet mot Athletic Bilbao. Reporter: Geir Jone Karlsen. Video/Foto: NTB Scanpix, Strive, Instagram (Martin Ødegaard). Vis mer

United-kjenning assisterte

Ødegaard var med fra start etter at han har herjet i stort sett alle sine kamper for Real Sociedad. Sevilla borte ble regnet i forkant som en tøff test for La Real, med tanke på deres gode start på sesongen.

Med seier i dagens kamp ville Real Sociedad ligget alene på førsteplass i La Liga.

Det så ut til at det var Sevilla som skulle ta tak i kampen, men det var Real Sociedad som sto for kampens første scoring. Etter bare fire minutter spilt slo tidligere Manchester United-spiller Adnan Januzaj en strålende pasning som sendte Mikel Oyarzabal alene med keeper.

Unggutten var sikker foran mål, og satte 1-0 for Real Sociedad. Dermed fikk Ødegaard og co en drømmestart.

Ødegaard selv hadde en ganske rolig start på kampen, og vandret rundt i området fra høyrekanten og inn sentralt. Samtidig var han ivrig i presset når Sevilla-forsvaret hadde ballen i beina.

Sevilla slo tilbake

Selv om kampen startet med et fyrverkeri, klarte ikke utviklinga i kampen å leve opp til det. Begge lagene slet med å skape store sjanser, og det var Real Sociedad som hadde grepet den ene store sjansen de fikk i løpet av de første minuttene av kampen.

Men etter en rolig periode skulle Sevilla slå tilbake. Det var Nolito som fikk en strålende pasning av Ever Banega. Avslutningen sto i stil med pasningen, og den tidligere Manchester City-spilleren bredsidet ballen perfekt i nettet.

- Det er topp, topp klasse, sa Nils Johan Semb på TV 2 sin sending av kampen.

VAR måtte sjekke etter scoringen om det faktisk var offside eller ikke. Reprisene viste at det var i grenseland, men dommerne konkluderte med at det ikke var offside på Nolito.

Etter utlikninga var det Sevilla som styrte kampen, og de hadde flere brukbare sjanser til å ta ledelsen hjemme på Ramón Sánchez Pizjuán. Samtidig forsvarte også La Real seg godt ved flere anledninger.

MATCHVINNER: Martin Ødegaard avgjorde kampen mot Mallorca. Se scoringen her. Video: Strive Vis mer

Ødegaard-assist

Andre omgang var ikke mange minutter gammel da Sevilla slo til igjen. Det var Lucas Ocampos som leverte en meget frekk finte, og kom alene med keeper Moya. Han banket så ballen i lengste hjørne.

Ødegaard på sin side slet med å involvere seg skikkelig i kampen, og fikk gult kort litt før timen var spilt.

Etter 69 minutter spilt fikk Sveriges stortalent Alexander Isak en meget god mulighet alene med keeper. Svensken satte ballen på utsiden av mål, og reprisene viste dessuten at han var i en hårfin offside.

Det var likevel nærmere 3-1 enn 2-2 i Sevilla. Joan Jordan hadde et meget farlig skudd som endte i stolpen, heldigvis for Real Sociedads del.

SPESIELL PREMIE: Martin Ødegaard ble nylig kåret til månedens spiller. Video: Real Sociedad TV. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Men med drøye ti minutter igjen skulle endelig Ødegaard få tid og rom med ballen. Nordmannen skjærte inn fra midten ut mot venstre, og slapp ballen flott til Isak. Svensken klarte ikke å sette ballen mellom stengene, og satte den like utenfor nærmeste stolpe.

Men i stedet var det Sevilla som skulle sette spikeren i kista. Det var Unggutten Alejandro Pozo fikk ballen ute til høyre. Han klarte å komme i innleggsposisjon, og serverte ballen flott til innbytter Franco Vazquez.

Da alt håp så ut til å være ute, var Ødegaard frampå. Nordmannen kom med ballen langs høyrekanten av 16-meteren, og slapp ballen på flott vis til lagkamerat Portu. Han satte 3-2 og dermed var det kamp igjen.

Men La Real klarte ikke å sette inn et press etter scoringen, og det endte til slutt altså 3-2 til Sevilla. Det må sies å være fortjent.

Nå ligger Real Sociedad på femteplass, bak tabellfirer Barcelona.

Slik ser La Liga-tabellen ut etter kveldens kamp:

1Real Madrid743012-6615
2Granada742113-6714
3Atlético Madrid74217-4314
4Barcelona741216-10613
5Real Sociedad741212-7513
6Sevilla741210-7313
7Athletic Bilbao73317-3412
8Villarreal732218-11711
9Valencia723210-11-19
10Real Valladolid72327-8-19
11Eibar72239-908
12Levante72238-9-18
13Osasuna71515-6-18
14Alavés72234-7-38
15Real Betis722310-15-58
16Getafe714210-11-17
17Celta Vigo71334-9-56
18Espanyol71244-12-85
19Mallorca71154-12-84
20Leganés70253-10-72
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling