Ødegaard nærmer seg Real Sociedad-utlån

En låneavtale mellom Real Madrid og Real Sociedad kan underskrives i løpet av de neste 48 timene, skriver lokal avis.

TILBAKE TIL SPANIA: Mye tyder på at Martin Ødegaard er på vei til Real Sociedad. Klubben er nå i sluttforhandlinger med Real Madrid om en overgang. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TILBAKE TIL SPANIA: Mye tyder på at Martin Ødegaard er på vei til Real Sociedad. Klubben er nå i sluttforhandlinger med Real Madrid om en overgang. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Det er Diario Vasco, avisa som følger Real Sociedad tettest, som torsdag morgen skriver at representanter fra Real Madrid og klubben fra San Sebastian skal møtes for å bli enige om detaljene i et utlån av 20-åringen.

Håpet er å bli enig om en avtale for nordmannen i løpet av de neste par dagene, skriver avisa.

De to klubbene har et godt forhold fra de siste åra. Forrige sesong var venstrebacken Theo Hernández på lån fra Real Madrid til Real Sociedad og Madrid har også signert Asier Illarramendi (som nå er tilbake i Sociedad) og Álvaro Odriozola fra baskerklubben i løpet av de siste åra.

Får velge selv

Forrige uke var Ødegaard på besøk hos både Bayer Leverkusen og Real Sociedad og ifølge den baskiske avisa skal nordmannen ha blitt overbevist av den spanske klubben etter samtaler med klubbpresident Jokin Aperribay og sportsdirektør Roberto Olabe.

Klubbpresidenten fortalte til radiokanalen Radio Marca Donostia at de har en klar interesse i å signere nordmannen.

- Vi har snakket med Martin Ødegaard i to, tre måneder. Nå må vi bare vente og se hva det blir til. Han må ta en avgjørelse for de neste to årene. Han og Real Madrid bestemmer, sier Aperribay.

Selv om den spanske hovedstadsklubben angivelig skal ha ønsket at Ødegaard foretrakk Bayer Leverkusen og spill i Champions League, er klubben villig til å la spilleren og hans nærmeste avgjøre hans neste overgang, skriver Diario Vasco.

Madrid er imidlertid ikke villig til å innvilge en kjøpsklausul i kontrakten. Real Madrid-president Florentino Pérez og klubbens ledelse skal fortsatt ha stor tro på Ødegaards ferdigheter og ønsker ikke å selge nordmannen.

Spennende, ungt lag

Real Sociedad har vist de siste åra at de er flinke til å utvikle unge spillere.

I tillegg til allerede nevnte Illarramendi og Odriozola har klubben i dag flere spennende typer som tidligere Manchester United-håp Adnan Januzaj, Mikel Merino og Mikel Oyarzabal.

I tillegg har de allerede signert svenskenes store håp for framtida, Alexander Isak, fra Borussia Dortmund i sommer. Også det danske stortalentet Andreas Skov Olsen, som har imponert voldsomt for Nordsjælland forrige sesong og i U21-EM i sommer skal være på baskernes ønskeliste.

Forrige sesong endte Real Sociedad på en niendeplass i La Liga. Om Ødegaard blir klar for Sociedad blir han deres femte signering denne sommeren. Allerede har klubben sikret seg Portu, Alex Remiro, Modibo Sagnan og allerede nevnte Alexander Isak.