ANDREPLASS:  Ifølge databasen til managerspillet er Martin Ødegaard verdens nest største talent. Foto: NTB Scanpix.
ANDREPLASS: Ifølge databasen til managerspillet er Martin Ødegaard verdens nest største talent. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Ødegaard nesten til topps i kåring over verdens største talenter

Ifølge Football Manager.

(Dagbladet): Hvem er egentlig verdens største talent? Tidligere denne uka ble Raheem Sterling som Liverpool ikke vil selge for under 600 millioner kroner utpekt som det dyreste talentet.

Liverpool-spilleren - som har preget overskriftene hele uka etter at han prøvde å presse gjennom en overgang til Manchester City og droppet trening to dager på rad, er uten tvil et av verdens største.

Enorm database Den engelske avisa Mirror ønsket å finne ut hvem som er det største talentet. For å finne ut av det, forhørte de seg med Football Manager.

Se hele lista i faktaboksen!

Managerspillet har over to tiår bygget seg opp en enorm database med informasjon om fotballspillere.

 TOPPER LISTA:  Anderlechts Youri Tielemans Foto: NTB Scanpix.
TOPPER LISTA: Anderlechts Youri Tielemans Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Databasen er så god at en rekke store fotballklubber som Chelsea, Arsenal og Bayern München benytter seg av det som grunnlag for speiding.

På lista over verdens mest 20 lovende spillere (21 år eller yngre), når ikke Sterling helt opp. Liverpool-spilleren blir slått av to spillere, derav en nordmann.

To fra Norden Martin Ødegaard er plassert som nummer to på lista - bare slått av Anderlecht-talentet Youri Tielemans. 18-åringen er født året før Martin Ødegaard og ble i 2013 tidenes yngste belgier til å spille Champions League.

Nedover på lista finner vi en rekke talenter som allerede har bemerket seg i Europa-toppen. Blant annet Manchester United-trioen Adnan Januzaj (5.), Memphis Depay (7.) og Luke Shaw (13.).

Norden er representert med ytterligere en spiller i Pierre-Emile Højberg. Dansken som til daglig spiller under Pep Guardiola i Bayern München er plassert på en 12. plass.

Om alle slår til i den virkelige verden gjenstår å se, men uansett kan det være lurt å kjøpe de på FM.