Ødegaard, Ødegaard, Ødegaard. Bare Ødegaard.

15-åringen herjet med Viking.

• Strømsgodset - Viking 2-1.

DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset vant endelig på Marienlyst igjen — etter fire strake uten en trepoenger på eget kunstgress.

Vi kunne snakket masse om at Godset har meldt seg tungt inn i medaljekampen igjen, og vi kunne snakket om målscorerne Nana og Øyvind Storflor.

Men vi må bruke plassen på Martin Ødegaard. Godsets 15-åring, som i dag spilte karrierens 11. kamp fra start i Tippeligaen.

Frekke detaljer For det var (selvsagt) han det dreide seg om. Fra start til han ble byttet ut fire minutter før slutt.

Vi er blitt vant til det allerede, tross hans beskjedne alder og rutine, men man kan likevel ikke noe for å bli blendet av guttungens lekenhet, touch, spilleforståelse og herjing.

Kampen var ikke fire minutter da en klassisk Ødegaard-stikker førte til at Øyvind Storflor fikk stå helt alene og legge inn til Marvin Ogunjimi — som plasserte ballen i mål.

Storflor sto derimot i offside, så scoringen ble ikke godkjent.

Hælflikk Men tonen var satt. Ødegaard hadde vist seg fram — og bare minutter seinere åpnet han hele Viking-forsvaret etter en herlig hælflikk.

Og skapte det smil på tribunen, så kom gispene da 15-åringen passerte Vikings Kristoffer Haugen med å dytte ballen forbi til høyre for spilleren, for så å løpe forbi til venstre.

I det hele tatt:
Situasjonene som løftet seg utover normalen er det Martin Ødegaard som står for.

Tunneler, hælspark, frispillinger i trange rom og en generell lekbetont framtreden på kunstgresset.

Det er nøyaktig null frykt i guttungen som først i desember blir like gammel som 16-tallet han har på drakta.

Målgivende Vi kan selvsagt trekke for de defensive bidragene, men framover tar han iallfall ansvar. Og ingen er vel overrasket over at Martin Ødegaard var involvert da vertene gikk opp i 1-0 etter 37 minutter:

Ødegaard fant en ledig Bismark Adjei Boateng (Nana) ved 16-meteren. Nana vendte opp i klinket ballen opp i motsatt kryss. En herlig suser.

Og Martin Ødegaards sjuende assist denne sesongen. Legger vi på tre scoringer - i løpet av i underkant av 1100 minutter totalt i Tippeligaen, så har du en effektivitet få kan matche.

Tas ut på A-landslaget Viking hadde før dagens kamp bare tapt to bortekamper i år, og brukte bare fire minutter på å svare på Godsets ledermål:

Høyreback Christian Landu Landu var på rett plass i kaoset inne i feltet etter en Viking-corner. Dermed var lagene like langt.

Martin Ødegaard ble ikke tatt ut til U21-landslagets privatkamper mot Irland og Ungarn på Marienlyst stadion i oktober.

Ergo kan du skrive opp i hattefóret at A-sjef Per-Mathias Høgmo tirsdag tar han ut i troppen som skal ut i EM-kvalik borte mot Malta 10. oktober og hjemme mot Bulgaria 13. oktober.

I C Mores pauseprat la pappa Hans Erik Ødegaard ikke skjul på at familien synes Martin er moden nok for oppgaven.
Om han får sjansen.

- Jeg er ikke noe redd for at han ikke skal takle det, så blir Martin tatt ut, så synes jeg det bare er morsomt, sa Hans Erik Ødegaard.

Klassisk Godset Strømsgodset var det beste laget i første omgang og burde gått til pause i tet. Derimot tok det bare seks minutter av andre omgang før vertene tok ledelsen igjen:

En klassisk opprulling på høyresiden, fra Vilsvik til Iver Fossum, som fant Øyvind Storflor i god posisjon. Veteranen prikket inn markkryperen i motsatt hjørne.

Godset holdt trøkket oppe og kunne tatt et godt grep om de tre poengene i denne perioden. Men Viking var ikke uefne når muligheten bød seg. Da Steinthor Thorsteinsson plantet ballen i krysstanga — og ikke under — etter 59 minutter, så var det mange på Marienlyst som pustet lettet ut.

Store sjanser Hjemmelaget var nære å øke ledelsen etter 68 minutter. Jarl-Andre Storbæk stusset et Storflor-frispark, men Viking-keeper Østbø leverte et tigersprang bort til stanga.

Og var Godset nære der, så var de også nære da Abu ladet kanonen etter 77 minutter. Midtbanespilleren hadde voldsomt med krutt i støvlene, men skuddet gikk til side for mål.

Viking nære poeng Godset kunne fort blitt straffet for at de aldri klarte å få en tredje fulltreffer, for Viking la seg aldri ned for å dø. Nærmest utligning var de da lagets toppscorer i år, Vidar Nisja, fikk stå alene i feltet etter 81 minutter. Han klarte derimot ikke å presse headingen under tverrliggeren.

Dermed hørte denne aftenen i Drammen tilhørte Strømsgodset.

Og Martin Ødegaard.