Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ødegaard og co. holdt lekestue

Martin Ødegaard og Real Sociedad herjet med sjanseløse Valencia. Nå er baskerne med i kampen om Champions League for fullt.

GOD IGJEN: Martin Ødegaard leverte en god kamp for Real Sociedad, og var involvert i 2-0-scoringen. Foto: ANDER GILLENEA / AFP / NTB Scanpix
GOD IGJEN: Martin Ødegaard leverte en god kamp for Real Sociedad, og var involvert i 2-0-scoringen. Foto: ANDER GILLENEA / AFP / NTB Scanpix Vis mer
  • Real Sociedad - Valencia 3-0 (2-0)

Martin Ødegaard og Real Sociedad kjemper om plass i Champions League, og én av deres konkurrenter er Valencia. Men i dag så det ut som at den plassen ikke hører til Valencia, i hvert fall.

Ødegaard og co. rundtspilte dem, og nordmannen sto for en hockeyassist da han slo en flott corner inn på Elustondo, som stusset til Mikel Merino. Han satte ballen enkelt i mål.

Januzaj sto for øvrig for kveldens flotteste scoring da han scoret på et nydelig langskudd.

I skrivende stund ligger Real Sociedad på fjerdeplass med lag som Atlético Madrid, Sevilla, Villarreal og nevnte Valencia bak seg.

Ødegaard nær scoring

Allerede fra start av var det fart i kampen. Først kriget Alexander Isak med en forsvarsspiller i feltet, og så var Gameiro svært nære å sette 1-0 i andre enden. Gameiros sjanse ble blåst av for offside til slutt.

Ødegaard hadde på sin side en stille start på kampen, og skled da han var i ferd med å få sin første involvering.

Etter rundt ti minutter spilt skulle et friskt Real Sociedad få hull på byllen. Det var Joseba Zaldúa som slo et flott innlegg til Mikel Merino som sto helt alene mellom to Valencia-stoppere. Spanjolen headet ballen enkelt i nettet.

Ødegaard skulle få en god mulighet etter kvarteret spilt. Det var Isak som stjal ballen fra Valencia-stopper Diakhaby, og Ødegaard var nær å skru ballen i nettet, men ballen gikk like utenfor.

Scoret etter Ødegaard-corner

Ellers var Ødegaard ganske mye involvert, blant annet med stikkere som ikke nådde helt fram til lagkameratene.

Like før hvilen skulle Ødegaard få uttelling på en corner. Han slo et flott innlegg på Elustondos pannebrask. Han stusser ballen videre til Nacho Monreal, som setter ballen enkelt i mål.

Kveldens flotteste scoring skulle komme to-tre minutter ut i andre omgang. Det var gammel United-kjenning Adnan Janzuaj som banket ballen i nettet et stykke utenfor sekstenmeteren.

Valencia hadde på sin side svært lite å by på, og det er tydelig at spillere som Ezequel Garay og Gabriel Paulista var savnet i forsvaret til den tradisjonsrike klubben.

De hadde nok heller ikke selvtilliten på plass etter å ha blitt rundspilt av italienske Atalanta i midtuka. Italienerne ga seg ikke før det sto 4-1.

Mot slutten av kampen var tempoet ganske rolig, men Ødegaard fikk en gylden mulighet mot slutten. Nordmannen og lagkamerat Willian José var alene med keeper og én forsvarsspiller i veien. Nordmannen klarte ikke å bestemme seg, og det hele endte i dårlig avslutning.

Hele Norges coronakart