JUNIORFEIL: Magnus Carlsen kunne ikke unngå å påpeke sjakkfeilen til Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhli. Foto: Scanpix / Ødegaard på Instagram
JUNIORFEIL: Magnus Carlsen kunne ikke unngå å påpeke sjakkfeilen til Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhli. Foto: Scanpix / Ødegaard på InstagramVis mer

Ødegaard og Dæhli satt på plass av Magnus Carlsen: - Det er utilgivelig

Unggutta med juniorfeil.

MARBELLA/OSLO (Dagbladet): Det norske fotballandslaget befinner seg for tiden i Marbella. Der lader Norge opp til lørdagens EM-kvalifiseringskamp mot Kroatia.

Tirsdag formiddag skulle ungguttene Martin Ødegaard (16) og Mats Møller Dæhli (20) koble av med et parti sjakk, et øyeblikk Ødegaard delte med sine over 450 000 følgere på bildetjenesten Instagram.

Ikke mange timer senere viste det seg at også Norges sjakk-konge hadde fått med seg de norske landslagsspillernes nye hobby.

Men på Twitter var Magnus Carlsen nådeløs med Ødegaard og Møller Dæhli, da han så at de hadde gjort en real juniorfeil: 

«Gutter, dere har satt opp brettet feil #Utilgivelig», skriver Carlsen.

To feil! Overfor Dagbladet forklarer Dæhli sjakktabben slik:

- Vi la ut et bilde før sjakkmatchen vår. Eller sjakkpartiet heter det, kanskje. Så viste det seg at dronningen og kongen sto feil på Martin sin side, men også brettet sto feil.

På bildet Ødegaard la ut er det tydelig at de to romkameratene har satt brikkene opp langs de vannrette feltene - nummerert fra 1-8, i stedet for de loddrette feltene - markert med bokstavene A-H - i tillegg til at dronningen alltid skal stå på en rute med den fargen den har, mens Ødegaards sorte dronning står på et hvitt felt.

«Vi legger oss flate» Ødegaard - som har mediefri i Marbella i dag - virker å ta tilbakemeldingen med godt humør. Han har gjengitt verdensmesterens kommentar på sin egen Twitter-profil, og unggutten har også skrevet:

«Vi legger oss flate».

- Vi så ikke feilen før etterpå, forteller Dæhli til Dagbladet.

- Det var jeg som var synderen som satte opp feil. Men jeg synes han skal få litt av skylden han også, som spilte videre og ikke så tabben.

Best med ball (og kule) I fjor høst møttes Dæhli og Magnus Carlsen i Cardiff.

- Han var der på fotballtur, for å se Swansea. Da spilte vi litt på den sjakk-appen hans - «Play Magnus». Han lærte meg litt om spillet, men han ble vel skuffet da han så dagens bilde, sier Dæhli med et glis.

- Han var i alle fall en hyggelig kar å bli kjent med. Og jeg slo Magnus i bowling, to runder på rad. Det må du få med.

- Hvem vant sjakkpartiet mellom deg og Martin?

- Det ble remis i det første, før jeg vant det andre. Så jeg leder 1-0 i turneringen vår.

Eller 1,5 - 0,5, som Magnus Carlsen ville sagt.