Martin Ødegaard i Nederland:

Ødegaard og Heerenveen rotet vekk ledelse

1-0 til 1-2.

TAP: Heerenveen får det ikke til å klaffe på eget gress. Lørdag gikk Martin Ødegaard og hans lagkamerater på sitt fjerde strake hjemmetap. PEC Zwolle vant 2-1. Foto: NTB Scanpix
TAP: Heerenveen får det ikke til å klaffe på eget gress. Lørdag gikk Martin Ødegaard og hans lagkamerater på sitt fjerde strake hjemmetap. PEC Zwolle vant 2-1. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Heerenveen får det ikke til å klaffe på eget gress. Lørdag gikk Martin Ødegaard og hans lagkamerater på sitt fjerde strake hjemmetap. PEC Zwolle vant 2-1.

Laget fra den nederlandske skøytebyen fikk en stor opptur med forrige helgs 4-0-seier borte mot Twente. Da scoret Ødegaard sitt første seriemål siden Real Madrid sendte ham ut på lån i januar.

Men i egen storstue trøbler Heerenveen videre. Etter seks hjemmekamper har klubben kun plukket 4 av 18 mulige poeng. Det er nest svakest i æresdivisjonen.

Michel Vlap ga Heerenveen-publikummet troen da han ordnet 1-0 etter et drøyt kvarter, men akkurat som mot AZ Alkmaar nylig slo bortelaget tilbake. Scoringer av Nicolas Freire og Mustafa Saymak like før og etter pause ga PEC Zwolle 2-1.

I den nevnte AZ-kampen scoret også Vlap det første målet i en kamp Heerenveen til slutt tapte med samme sifre som mot Zwolle.

Ødegaard har fått mye ros i det siste. Lørdag spilte han hele kampen, mens Morten Thorsby kom innpå i det 66. minutt. Nicolai Næss ble sittende på Heerenveen-benken.

Heerenveen ligger på 9.-plass på tabellen med sine 18 poeng etter 13 kamper.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer