Ødegaard og Rushfeldt med mot Bosnia

Her er Hareides utvalgte.

(Dagbladet.no): I oktober 2004 spilte Alexander Ødegaard sin hittil siste landskamp for Norge, da han satte inn 3-0 mot Slovenia etter en herlig overstegsfinte.

I dag ble han tatt inn i landslagsvarmen igjen, tre år senere. Ødegaard har blomstret i høst, og var banens beste da Viking kjørte over Strømsgodset i helga.

- Jeg kjenner jo Ødegaard fra før. Han er en spiller med spennende kvaliteter, stor hastighet, er god meg begge bein og kan spille på begge sider. Han er i dytten for viking om dagen, sier Åge Hareide om uttaket av Viking-vingen.

Røsler ikke en dust

Viking-trener Uwe Rösler gikk før kampen høyt ut og sa at Ødegaard igjen er en mann for landslaget.

- Jeg sa til Alex: Vær så snill, ikke få meg til å se ut som en dust, sa tyskeren.

Som altså slapp å bli dust.

Rushfeldt tilbake

GJØR COMEBACK: Alexander Ødegaard har ikke spilt for landslaget siden oktober 2004. Nå kan han få sjansen igjen. Viking-spilleren er med i troppen mot Bosnia. Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix
GJØR COMEBACK: Alexander Ødegaard har ikke spilt for landslaget siden oktober 2004. Nå kan han få sjansen igjen. Viking-spilleren er med i troppen mot Bosnia. Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix Vis mer

Også Tromsøs Sigurd Rushfeldt gjør comeback i landslagstroppen.

- Sigurd er en mann vi har hatt inne i troppen før, han har de personlige egenskapene som er viktig i en tropp, sier Hareide.

Han sier han var veldig glad for at Rushfeldt ville stille opp. Og han kan naturligvis være aktuell for spill, sier landslagssjefen. 

- Alle som blir tatt ut i en tropp er der fordi vi kan få bruk for dem. Ellers kunne de vært hjemme. Sigurd er i god form, og er på mange måter en goalgetter, sier Hareide.

• Norge ligger for øyeblikket på 2. plass i gruppa med 17 poeng. Hellas topper med 19, mens Tyrkia er på tredjeplass med like mange poeng som Norge. Men Hareide & co har spilt en kamp mer enn begge disse.

Ødegaard og Rushfeldt med mot Bosnia
I FORM:</B> Sigurd Rushfeldt er hentet inn i troppen i John Carews fravær.