KRITISERES: Martin Ødegaard får ikke like mye skryt i spanske aviser som i norske og engelske. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KRITISERES: Martin Ødegaard får ikke like mye skryt i spanske aviser som i norske og engelske. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

- Ødegaard og Zidane er en katastrofe sammen

Kritiseres i spansk avis.

(Dagbladet): Real Madrid-manager Rafael Benítez var på tribunen da Martin Ødegaard skulle forsøke å ta et skritt nærmere førstelaget i lørdagens Castilla-kamp.

Ødegaard er med i storklubbens Champions League-tropp, men overbeviste neppe Benítez mot Real Sociedad B.

Heller ikke den spanske storavisen AS ble overbevist. Den spanske avisen skriver mye Ødegaard, men ofte med et negativt søkelys.

Det er også tilfellet denne gang.

Avisen mener at Castilla-trener Zinedine Zidane har fått et stort problem med hvordan han skal få sønnen Enzo Zidane og vidunderbarnet Martin Ødegaard til å fungere sammen.

- Zidane løste problematikken ved å bruke nordmannen som offensiv midtbanespiller og sin sønn som sentral midtbanespiller. Det var en katastrofe. Enzo vandret rundt for å finne sin plass på banen, og det kom ikke baller opp til angrepet for at Ødegaard kunne komme inn i kampen, skriver AS.

I pausen ble begge byttet ut, og Castilla snudde kampen til seier. Avisen spekluerer nå i om trener Zidane bør vrake én av dem til neste kamp.

Fra hyllest til slakt Kritikken som Ødegaard får i spanske medier, står i sterk kontrast til hva tilfellet har vært i norske og ikke minst engelske medier den siste tiden.

Etter U21-landskampen mot England for nøyaktig én uke siden, ble 16-åringen regelrett hyllet.

- Martin Ødegaard er er forbannet talentfull. Klippet hvor han dribler Targett, eksemplifiserer hvilken kreativitet og hvilke ferdigheter han besitter. Tenk hvor han er om fem år, skrev The Mirror.

Selv om 16-åringen tydeligvis imponerte engelskmennene stort, blir han altså kritisert i Spania.

I et intervju med Dagbladet før landskampene mot Kroatia og England U21, la stortalentet likevel ikke skjul på at han drømmer om å spille i Champions League allerede til høsten.

Ødegaard er nemlig med i Real Madrid Champions League-tropp.

-  Det hadde vært en drøm å få spille der i høst. Det er klart det er stort. Jeg må bare jobbe hardt videre, så avgjør treneren om jeg fortjener å få sjansen, sa Ødegaard til Dagbladet.

- Uttaket viser i hvert fall at de har tro på meg, bemerker 16-åringen.