LAGKAMERATER:  Martin Ødegaard spilte U21-landskamp for Norge mandag kveld. Til daglig er han lagkamerat med Enzo Zidane Fernandez (innfelt) i Real Madrid Castilla. Foto: NTB Scanpix
LAGKAMERATER: Martin Ødegaard spilte U21-landskamp for Norge mandag kveld. Til daglig er han lagkamerat med Enzo Zidane Fernandez (innfelt) i Real Madrid Castilla. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ødegaard om kritikken mot Zidanes sønn: - En fin gutt

Skryter av lagkameraten.

DRAMMEN (Dagbladet): Det vakte oppsikt i Spania da treneren for Real Madrids B-lag - Zinedine Zidane (43) - pekte ut sin egen sønn som kaptein tidligere i sommer. 20 år gamle Enzo Zidane Fernandez kom opp fra C-laget. Han har ingen landskamper å vise til.

Ble han kaptein fordi han er sønnen til treneren? Eller er han faktisk i besittelse av lederegenskaper?

Dette var spørsmålene ekspertene stilte seg. Men Martin Ødegaard (16) - lagkamerat med Zidane junior på B-laget Castilla - er ikke i tvil:

- Jeg synes han er bra som kaptein. En fin gutt og god spiller, sier Ødegaard til Dagbladet.

God start Han flyr i dag tilbake til Madrid etter å ha vært på oppdrag for det norske landslaget. Lørdag venter en ny kamp med Real Madrid Castilla, denne gang hjemme mot Real Sociedad B.

Castilla har fått en god start på sesongen. Tre kamper har gitt ni poeng og tabelltopp i Segunda B, det tredje øverste nivået i seriesystemet.

Norges fremste ekspert på spansk fotball - C More-kommentator Petter Veland - merket seg reaksjonene da Zidane junior fikk kapteinsbindet. Da Veland var på årets første Castilla-kamp 22. august, hjemme mot Ebro, fikk også trener Zidane spørsmål om utnevnelsen.

Veland sier:

- I Real Madrid er det tradisjoner for at den som har vært lengst i klubben får kapteinsbindet. Du så det med Raúl, du så det med Fernando Hierro - og du ser det nå med Sergio Ramos.

- Zidanes sønn kom inn i ungsomsavdelingen til Real Madrid i 2004. Han er blant de fire på Castilla som har vært der lengst. Men noen reagerte da han ble valgt til hovedkaptein.

På det tørre Veland forteller at Zidane viste til tradisjonene i klubben på spørsmålet, og sånn sett hadde sitt på det tørre.

- At han ikke har tatt med sin nest eldste sønn på laget, viser at han er oppmerksom på far-sønn-problematikken. Det er for å unngå den type fokus, påpeker Veland.

LEGENDE: Zinedine Zidane, her med kona Veronique. Foto: NTB Scanpix
LEGENDE: Zinedine Zidane, her med kona Veronique. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hvilket inntrykk fikk du av lederegenskapene til Enzo Zidane Fernandez mot Ebro?

- Jeg fikk lite inntrykk. Castilla var såpass mye bedre enn motstanderen. En god kaptein er en som drar lasset når laget skal snu kampen, eller når det begynner å dra seg til.

Veland fortsetter:

- Men fotballspilleren Enzo Zidane Fernandez fikk jeg et positivt inntrykk av. Han er sønn av sin far. Teknikken er elegant og slepen, men på et lavere nivå.

Møtte pressen Martin Ødegaard møtte pressen etter at U21-landslaget tapte 1-0 for England på Marienlyst i Drammen mandag. På spørsmål fra engelske journalister - om hva han mente om Castilla-trener Zinedine Zidane - svarte han:

- Han er en fantastisk trener og en fantastisk mann, og han var en fantastisk fotballspiller.

- Du lærer mye av ham?

- Han var en av de beste fotballspillerne i verden, så selvfølgelig kan du lære mye av ham, sier Ødegaard.

EKSPERT:  Petter Veland.
EKSPERT: Petter Veland. Vis mer