Ødegaard om Liverpool-interesse: - Det er favorittklubben min

Storspilte mot Glimt.

 GOD DAG:  Martin Ødegaard serverte, som vanlig, lagkameratene med gode pasninger i dag. Foto: NTB Scanpix
GOD DAG: Martin Ødegaard serverte, som vanlig, lagkameratene med gode pasninger i dag. Foto: NTB ScanpixVis mer

BODØ (Dagbladet): Martin Ødegaard dro rett fra 4-0 på Aspmyra til Bodø lufthavn.
Dermed misset 15-åringen Liverpools kveldskamp mot West Ham. Martin er nemlig lidenskapelig supporter av Merseyside-klubben.

 - Jeg er glad i Liverpool. Men ikke så fanatisk at jeg kommer hjem og ser kampen i opptak.Jeg følger dem heller direkte - hver gang jeg har mulighet, sa Martin til Dagbladet, etter å bidratt stort da Godset tok en etterlengtet kalasseier i nord etter tre serietap på rad.

Liverpool blar opp? Martin Ødegaard er linket til det som finnes av europeiske storklubber - blant dem Barcelona og Real Madrid. Flere titalls klubber har valfartet til Marienlyst for å se 15-åringen i aksjon. Ikke minst Liverpool.

 Britiske medier har - så seint som nå i september- skrevet at Liverpool-manager Brendan Rogers er villig til å bla opp 10 millioner britiske pund (drøyt 100 millioner kroner) for vidunderbarnet i neste overgangsvindu.

10 år til for Godset? - Hva tenker du selv om dette?

 - Liverpool er favorittklubben. Ikke dermed sagt at jeg drømmer om å spille for dem. Jeg trives i Strømsgodset, og føler at jeg utvikler meg riktig her.

 - Så du spiller i Godset også neste sesong?

 - Det er sannsynlig.

 - Hvor lenge kommer du til å spille i Godset?

 - Ett år til. 10 år til. Hvem vet, svarer Martin - som i så fall tangerer pappa Hans Erik Ødegaard (40), som spilte 11 sesonger i Strømsgodset..

 Martin la til:  - Jeg fyller ikke 16 før i desember. Det betyr at jeg vil være 16 år gjennom hele neste sesong. Jeg har det ikke travelt med å komme ut. Men jeg vil gjerne ut - når tida er inne.

Martin Ødegaards nåværende kontrakt med Strømsgodset går forøvrig ut om halvannet år...

Kjør på og utenfor banen Det har vært et tøft kjør rundt 15-åringen de siste par månedene. Både på og utenfor banen. Utenfor banen i form av stor interesse fra media. Og fra jenter:

 - Det kommer mange henvendelser på Facebook, ja. Men jeg holder meg til dem som alltid har vært der. Nye vennskap må jeg dessverre droppe, sier Martin.

 På banen er det også mye som skjer:  - Kampene kommer noen ganger for tett. Som da jeg nylig spilte tre kamper på åtte dager - a-landskamp, u-landskamp og klubbkamp. Det var da jeg fikk  belastningsskaden i lysken, forteller Martin - som mot Glimt i dag ikke kjente noe til skaden.  - Det gikk fint. Jeg spilte en grei kamp. Fikk til noen bra kombinasjoner med Thomas Sørum, oppsummerte Martin Ødegaard.

Punkterte kampen En av disse kombinasjonene avgjorde kampen. For Glimt kjempet heroisk etter å ha fått Vieux Sané utvist og straffescoring imot seg allerede før fem minutter var gått.

 Men da Martin Ødegaard på stjerne-manér tredde Thomas Sørum gjennom til 2-0 etter en time, var løpet kjørt for Glimt.

 Derfra og ut herjet Ødegaard og Godset med nordlendingene, og stanset ikke før det stod 4-0.  - Klart det blir tungt for Glimt med utvisning og scoring imot så tidlig. Men jeg tror vi ville slått Glimt også 11 mot 11, mente Martin.

Nielsen vil beholde Martin En som pustet lettet ut, var Godset-trener David Nielsen. Til tross for at han har kontrakt som hovedtrener i tre og et halvt år til, må han ha følt det brenne under føttene før matchen i griseregnet på Aspmyra.  Tre tap på rad hadde sendt Godset ned på femteplass.

 - Godt for klubben og godt for meg, slo Nielsen fast etter 4-0 i Bodø.

 - Hvor lenge bør Martin Ødegaard spille under deg i Godset?  - Han kan godt spille her i flere år. Han har fortsatt mye han kan bli bedre på, sa Nielsen, som evaluerte Martins kamp mot Glimt slik:

 - Han spilte OK.