MARIENLYST-MØTE:   Martin Ødegaard (til venstre) og Ronny Deila var begge på Marienlyst da Strømsgodset slo Lillestrøm 2-0 nylig. Foto: NTB Scanpix
MARIENLYST-MØTE: Martin Ødegaard (til venstre) og Ronny Deila var begge på Marienlyst da Strømsgodset slo Lillestrøm 2-0 nylig. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ødegaard om møte i Drammen: - Deila prøvde ikke å lokke meg

- Bare spekulasjoner.

LILLESTRØM (Dagbladet): Den spanske storavisa AS hevder i dag å vite at Celtic ønsker å låne Martin Ødegaard (16) fra Real Madrid.

Et møte mellom Ødegaard og Celtic-manager Ronny Deila på Marienlyst i Drammen 31. mai, har satt fart på spekulasjonene. På et pressetreff med fotballandslaget på Lillestrøm i dag, avviste Ødegaard at Deila har forsøkt å lokke ham til Skottland.

Begge var på kampen mellom Strømsgodset og Lillestrøm.

- Vi snakket sammen. Klart vi gjorde det, det er jo helt naturlig når vi møtes, sier Ødegaard om møtet.

- Forsøkte han å lokke deg til Celtic, slik enkelte hevder?

- Nei, det gjorde han ikke.

- Så det blir bare spekulasjoner?

- Ja, det blir det, svarer Ødegaard.

Kina og Australia Det som er klart - og som Ødegaard bekrefter overfor Dagbladet - er at han skal følge Real Madrid i sesongoppkjøringen. Laget drar blant annet til Kina og Australia.

Her skal samtlige spillere vise seg fram for den nye treneren, Rafael Benitez. Samtidig er Ødegaard i en utviklingsfase, og veien til førstelleveren er lang.

Spørsmål om utleie til en annen klubb er derfor aktuelt. Malaga, Villarreal og Real Betis har vært nevnt. Men nå hevder AS å vite at Celtic er i førersetet.

Årsaken skal være Deilas gode relasjon til Ødegaard. Han var treneren hans i Strømsgodset inntil i fjor sommer.

- Spekulasjoner Da Strømsgodset tok imot Lillestrøm - og vant 2-0 - var begge de to tidligere Godset-profilene på tribunen. De satt fem plasser fra hverandre.

Rett etterpå startet spekulasjonene i skotske aviser. Nå har spanske aviser overtatt stafettpinnen. Selv svarer Ødegaard:

- Dette blir bare spekulasjoner.

Jevnt og spennende Ødegaard lar seg ikke hisse opp av skriveriene som alltid vil være rundt spillere som bærer Real Madrid-emblemet. I stedet forbereder han fredagens kamp mot Aserbajdsjan i EM-kvaliken.

- Jeg tror det blir en ganske jevn og spennende kamp. Men det er også en kamp vi kan styre, påpeker han.