Ødegaard om ny klubb: - Perfekt

Martin Ødegaard ble presentert som ny Real Sociedad-spiller.

NY KLUBB: Etter lang tid med spekulasjoner har omsider Martin Ødegaard bestemt seg for hvilken klubb han skal spille for de neste sesongene. Video: Real Sociedad Vis mer

Martin Ødegaard ble søndag presentert som ny Real Sociedad-spiller sammen med resten av sommersigneringene.

20-åringen ble meldt klar for den spanske klubben før helga, og skal være med i forberedelsene til den nye sesongen fra mandag av. Real Sociedad ble nummer ni i La Liga forrige sesong, og har blant de yngste spillertroppene i den spanske toppdivisjonen. Det var også noe Ødegaard selv trakk fram under dagens pressekonferanse.

- Årsaken til at jeg ville komme hit, er fordi det er en klubb som ønsker unge spillere og utvikle spillere, innledet han.

KRITIKK: Etter kampen mot Romania fredag, forklarte Martin Ødegaard kritikken mot Ada Hegerberg. Video: Fredrik N. Filtvedt Vis mer

- Hadde valgmuligheter

Det har lenge versert rykter om hva som ville bli nordmannens neste stoppested. Ødegaard hadde sin beste sesong gjennom karrieren i år, hvor han var instrumentell i Vitesses offensive spill. Unggutten ble av mange rangert som en av divisjonens beste spillere, og stoppet til slutt på åtte mål og ti målgivende pasninger.

Det er fra før kjent at Bayer Leverkusen og Ajax var svært interesserte i spilleren. I tillegg skal en rekke klubber i Champions League og Europa League ha ønsket å signere Ødegaard.

- Det stemmer at jeg hadde noen valgmuligheter, men etter at jeg snakket med klubben og fikk høre om prosjektet, visste jeg at det var det riktige steget å ta. Det er en perfekt miks mellom meg og klubben, og jeg er veldig glad for å være her, sa han i dag.

På pressekonferansen ble det bekreftet at Ødegaard etter planen skal være i Sociedad i to år. Den kreative midtbanespilleren uttalte også at det var han, og ikke Real Madrid, som hadde tatt avgjørelsen om å komme til den baskiske klubben.

- Det er min avgjørelse. Real Madrid gir meg alltid muligheten til å velge, og de vil at jeg skal bestemme. De vil bare det som er best for meg, og at jeg skal være lykkelig og utvikle meg. Jeg gleder meg til å starte, og hjelpe laget med å vinne kamper.

Skandinavisk duo

I tillegg til Ødegaard, er Modibo Sagnan, Alexander Isak, Portu, Alex Remiro, Ander Guevara, Robin Le Normand, Aihen Munoz og Ander Barrenetxea kjøpt av Sociedad i sommer.

Isak er svensk landslagsspiller og har lenge blitt ansett som et av landets aller største talenter. Spissen ble hentet for store summer til Borussia Dortmund i ung alder, og han og Ødegaards karrierer er ganske sammenliknbare.

- Vi har gått en ganske lik vei til dit vi er i dag. Jeg ble glad da jeg så at han skulle komme hit, og jeg ser fram til å spille med ham, fortalte Isak på spørsmål fra TV 2.

ØNSKET VELKOMMEN: Martin Ødegaard. Foto: Skjermdump
ØNSKET VELKOMMEN: Martin Ødegaard. Foto: Skjermdump Vis mer

- Ufattelig flinke

Magnar Kvalvik følger La Liga tett som kommentator for Strive og gjennom podkasten LaLigaLoca. Han mener Ødegaard har gjort et godt valg ved å gå til Sociedad.

- Det er fornuftig. Det er en klubb som spiller en fotball som passer Martin Ødegaard og en klubb der det er gode muligheter for spilletid. Han får også mange interessante spillere rundt seg, og jeg gleder meg til å se ham i aksjon, fortalte Kvalvik til Dagbladet tidligere denne uka.

Også han trakk fram ungdomsaspektet ved Sociedad.

- De hadde en av de yngste stallene forrige sesong, og den blir ikke noe eldre i år. De er også ufattelig flinke til å bruke egne akademispillere. Ødegaard kommer inn i en gruppe med mange unge, fremadstormende og sultne spillere.