TELLER PÅ KNAPPENE: Martin Ødegaard forbereder seg på kvalik med U21-landslaget. På klubbsiden tyder mye på at lite endres før nyttår. Foto: Mads Gudim Burheim
TELLER PÅ KNAPPENE: Martin Ødegaard forbereder seg på kvalik med U21-landslaget. På klubbsiden tyder mye på at lite endres før nyttår. Foto: Mads Gudim BurheimVis mer

Ødegaard om Real-framtiden:
- Det er klart, en dag vil jeg spille førstelagsfotball jeg også

Tida renner ut med tanke på utlån.

WIEN (Dagbladet): Rennes-opplegget gikk i vasken, uten at Martin Ødegaard ønsker å si noe særlig mer om den saken.

Men når han møter Dagbladet i Østerrike med noen titalls timer igjen av overgangsvinduet, erkjenner Real Madrid-proffen at tida renner ut med tanke på en utlånsavtale denne sommeren.

- Nei, nå er ikke ting helt avklart ennå, men det går mot slutten av overgangsvinduet, så i løpet av en dag eller to så er det vel ute hva som skjer. Foreløpig kan jeg ikke si så mye om det, sier Ødegaard.

- Men hvis det ender med en ny sesong Castilla, hva tenker du om det?

- Real Madrid er en fin klubb å være i. Jeg trener med de beste spillerne i verden, og har en brukbar kamparena, så det er ikke noen krise hvis det blir sånn. Men det er klart, en dag vil jeg spille førstelagsfotball jeg også, så vi får ta det litt som det kommer egentlig. Det kommer et nytt overgangsvindu i januar også, så vi får se litt hva som skjer i løpet av året, sier 17-åringen.

Ingenting sikkert

Ødegaards rådgiver Tore Pedersen er ikke mer kategorisk enn Real Madrid-unggutten:

- Ingenting er sikkert før vinduet stenger, sier han til Dagbladet, men etter at den omtalte Rennes-avtalen som gikk i vasken har det vært stille i det minste på ryktebørsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg ønsker ikke å kommentere noe særlig rundt det, sier Martin Ødegaard, som først og fremst bruker far Hans Erik og Real Madrid som diskusjonspartner i denne sammenhengen.

Vil tilbake på A-landslaget

17-åringen er altså med Leif Gunnar Smeruds U21-landslag denne uka, først i Wien nå disse dagene, før ferden går videre til Bosnia for første EM-kvalikkamp fredag, og så England tirsdag.

Med alle skadeproblemene på det øverste nivået var det imidlertid ikke helt unaturlig å tenke seg at det kom en telefon fra Per-Mathias Høgmo til for eksempel Ødegaard eller Mats Møller Dæhli i løpet av helga - men det skjedde ikke.

Ødegaard legger likevel ikke skjul på at han mer enn gjerne vil tilbake på A-laget.

- Ja, selvfølgelig har jeg lyst til å være med og bidra der, det tror jeg alle her vil. Å være med på et A-landslag er det alle drømmer om og har lyst til, sier han.

- Men vi har et veldig godt U21-lag også, så forskjellen på nivået på treningene kontra her er ikke så store. Det er moro å være med U21, vi har gode muligheter til å være med på et mesterskap, og da er det kult å kunne være med på det også, sier Ødegaard til Dagbladet.