Ødegaard om Real Madrid-sjansen: - Det gir jo mening

Får spille mot klubben som eier ham.

HJEMMEDEBUTERER I HELGA: Martin Ødegaard med Real Sociedad. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
HJEMMEDEBUTERER I HELGA: Martin Ødegaard med Real Sociedad. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Martin Ødegaard hjemmedebuterer på en ombygget arena mot råsterke Atlético Madrid lørdag. Real Madrid-kampene får han også med seg senere i sesongen.

Det er ikke uvanlig at spillere på utlån ikke får være på banen mot klubben som eier dem. Det tok også ganske lang tid før det spørsmålet var definitivt løst for Ødegaard.

Han er utlånt til Real Sociedad.

- Det gir jo mening at man skal kunne spille mot alle når man er lånt ut. Man er jo del av et annet lag. Jeg følte at det var ganske naturlig og ikke at det var noe problem heller selv om jeg ikke fikk det bekreftet med en gang, sier Ødegaard til NTB.

Han kaller det «ganske kult, men ikke så viktig» at han får muligheten mot Real Madrid. Første kamp går i den spanske hovedstaden 24. november.

20-åringen er utlånt for to sesonger. Real Madrid kan hente ham hjem etter denne sesongen.

OPPMERKSOMHET: Martin Ødegaard har fått mye oppmerksomhet for bilde han la ut på sin egen Instagram etter tapet mot Athletic Bilbao. Reporter: Geir Jone Karlsen. Video/Foto: NTB Scanpix, Strive, Instagram (Martin Ødegaard). Vis mer

Hjemmedebut

Onsdag trente Ødegaard for første gang på den ombygde Anoeta-arenaen. Den er nå hypermoderne, intim, delvis overbygd for å stoppe regnet og med plass til vel 40.000 tilskuere.

Atlético Madrid kan kanskje ta ligagullet år. Det vil i så fall være andre gang under den argentinske treneren Diego Simeone. Han er verdens best betalte fotballtrener og tjener cirka 350 millioner kroner i året.

Atlético er et av Europas gjerrigste topplag med bare 29 baklengsmål på 38 seriekamper forrige sesong.

Ødegaard kommer ikke til å få mye plass. Kampen blir sannsynligvis hans hittil mest utfordrende på klubbnivå. Han var banens beste i EM-kvalkampen mot Sverige (1–1) søndag.

Real Sociedad spilte sine tre første seriekamper borte i høst og står med fire poeng.