PÅ PLASS I OSLO:  Martin Ødegaard. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
PÅ PLASS I OSLO: Martin Ødegaard. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Ødegaard om sterkt møte: - Viktig å vise at vi bryr oss

Besøkte unge asylsøkere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Martin Ødegaard (16) og Norge forbereder de to siste kampene i EM-kvaliken mot Malta (lørdag) og Italia (tirsdag). Alle de norske fotballgutta er på plass i Oslo, men denne uka dreier seg ikke bare om fotball.

I går besøkte landslaget med Ødegaard i spissen Hvalstad transittmottak. Der bor det 140 asylsøkere mellom 14 og 18 år, hovedsaklig fra Syria, Afghanistan, Irak, Somalia og Eritrea.

Og det ble et sterkt møte for fotballspillere som vanligvis lever på livets solside med høye lønninger og heltedyrkelse.

- Det er viktig for oss å vise at vi bryr oss om folk som ikke har det så bra, og hjelpe dem til å få en positiv opplevelse. Det tror jeg de fikk, så det gjør godt for oss også, sier Real Madrid-spiller Ødegaard til fotball.no.

Kamp Det ble også spilt en kamp der Norge lå under 3-0, men snudde til 5-4.

- Det var tøff motstand, men vi dro seieren i land. De holdt et godt nivå, og vi sleit med å få det siste målet på 4-4, sier Ødegaard til fotballforbundets nettside.

Troppen mot Malta og Italia samlet seg i Oslo i begynnelsen av uka. Og det er nå det skal skje, folkens! Kvalifiserer vi oss direkte til EM i Frankrike neste år, eller må vi via playoff? I teorien kan vi kvalifisere oss allerede lørdag med seier over Malta og kroatisk uavgjort/tap mot Bulgaria.

Ullevaal byr på stinn brakke, 27 000 tilskuere.

- Fantastisk Men midt i alvoret tenker gutta på unge jenter og gutter som lever under langt tøffere kår.

- Det er fantastisk at gutta tar seg tid til å komme hit og være sammen med disse enslige, mindreårige asylsøkerne, sier Røde Kors-president Sven Mollekleiv til fotball.no.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer