Ødegaard om talen som rørte Idretts-Norge: - Jeg leste over noen ganger, så satt den

16-åringen hylles av norske stjerner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAMAR (Dagbladet): Martin Ødegaard (16) omtales allerede som verdens største fotballtalent, og i kveld briljerte 16-åringen igjen. Med en rekke av Norges største idrettsstjerner i salen, rørte 16-åringen forsamlingen da han var på scenen for å motta prisen for «Årets gjennombrudd»

Thor Hushovd er Norges-historiens mestvinnende syklist. Han var full av lovord etter å hørt talen og sett hvordan drammenseren oppførte seg.

- Martin imponerte stort. Han framsto på en fantastisk måte til å være 16 år. Det viser hvilken gutt han er. Han fikk respekt i dag på en helt annen måte enn å bare være god i fotball, forteller Hushovd til Dagbladet.

Takket familien Etter at han ble utropt som vinner, takket Ødegaard ydmykt både lagkameratene i Strømsgodset, tidligere trener Ronny Deila, venner og familie for støtten i året som gikk.

Måten fotballspilleren ordla seg på beviste for mange at han er et unikum også som person.

Johan Olav Koss mottok årets hederspris for jobben med organisasjonen Right To Play. Etterpå var han en av dem som uttrykte sin begeistring for Ødegaard.

- Det er klart at han gjorde en fantastisk prestasjon i kveld. Han er veldig voksen for alderen. Så vi gleder oss til å se ham i Real Madrid, sier Koss til Dagbladet og ler.

- Han er et unikt talent. Det er fantastisk. Det er veldig morsomt for norsk idrett og ikke minst fotballen at de har klart å få fram et slikt vidunderlig talent, fortsetter skøytelegenden.

- Veldig imponerende Alexander Kristoff var også i aller høyeste grad til stede på Hamar. Katjusja-syklisten ble kåret til «Årets navn» av det norske folk, mye på grunn av triumfen i klassikeren Milano-San Remo og de to etappeseierne i Tour de France forrige sommer.

Kristoff er selv regnet som en av verdens aller beste syklister. Likevel var han nærmest «starstruck» over å se Ødegaard i kveld.

- Jeg satt rygg i rygg med ham, så vi fikk snakket en del. Jeg tror han kan bli Norges største idrettsfjes framover, så det var hyggelig å få hilst på ham. Det jeg har sett, er veldig imponerende, sier Kristoff til Dagbladet, før han avslørte at de to avtalte å spille fotballspillet FIFA mot hverandre i tiden som kommer.

Skrev i bilen Etter at TV-sendingen var avsluttet, møtte Dagbladet gutten alle lot seg begeistre av. Da røpet 16-åringen at han ikke hadde brukt lang tid på takketalen.

- Nei, egentlig ikke. Jeg fikk beskjed av pappa om å skrive ned noen ord i bilen på vei opp hit i stad for å være forberedt i tilfelle jeg skulle vinne. Jeg leste over noen ganger, så satt den, sier Ødegaard med sitt sedvanlige lure smil.

- Hvordan var det å motta prisen?

- Det var litt nervepirrende. Jeg var nervøs, det må jeg innrømme. Jeg er veldig stolt over å vinne, så det var veldig gøy, sier den norske idrettsjuvelen.

• Se hele intervjuet med Ødegaard i videovinduet øverst i saken.
Lik Dagbladet på Facebook. Lik Dagbladet Sporten på Facebook. Lik Dagbladet Sporten på Facebook.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer