GODT MED GUTTA: Martin Ødegaard trives på U21-landslaget, men legger ikke skjul på at han ønsker seg tilbake på det øverste nivået. Foto: Mads Gudim Burheim/Dagbladet
GODT MED GUTTA: Martin Ødegaard trives på U21-landslaget, men legger ikke skjul på at han ønsker seg tilbake på det øverste nivået. Foto: Mads Gudim Burheim/DagbladetVis mer

Ødegaard om tvilerne i Norge:
- Mange snakker om ting de ikke har peiling på eller innsikt i

Real Madrid-proffen tviler ikke et sekund på sin egen utvikling.

WIEN (Dagbladet): - Det er mange som har meninger, og kanskje en del som sier mye om ting de ikke har peiling på eller innsikt i. Så det får være litt deres greie, jeg prøver å ha fokus på det jeg skal gjøre.

Det er et langt sitat Martin Ødegaard leverer.

Dagbladet har nettopp stilt de obligatoriske spørsmålene om hva som skjer nå denne sesongen etter at Rennes-overgangen gikk i vasken, om det blir en ny runde med Castilla og spredte innhopp for Zinedine Zidanes fullstappa Champions League-mestere, eller om det blir noe utlån.

- Jeg er fortsatt 17 år, og jeg vet at jeg har mange år igjen som kan brukes til å spille førstelagsfotball. Jeg stresser ikke like mye med det som veldig mange andre gjør. Jeg tar det litt mer med ro enn de som ikke har så mye innsikt i hva som skjer.

Det er bare timer igjen av overgangsvinduet, så Ødegaards nestensvar er vel nesten et fullgodt svar:

- Nå er ikke ting helt avklart ennå, men det går mot slutten av overgangsvinduet, så i løpet av en dag eller to så er det vel ute hva som skjer. Real Madrid en fin klubb å være i. Jeg trener med de beste spillerne i verden, og har en brukbar kamparena, så det er ikke noen krise hvis det blir sånn, sier 17 åringen.

- Men det er klart, en dag vil jeg spille førstelagsfotball jeg også, så vi får ta det litt som det kommer egentlig. Det er et nytt overgangsvindu i januar også, så vi får se litt hva som skjer i løpet av året.

- Var du innstilt på Rennes, hva skjedde der?

- Jeg ønsker ikke å kommentere noe særlig rundt det, sier Ødegaard.

Mer voksen, tøffere

Han har nettopp fullført det som så ut som en MORO treningsøkt med resten av U21-landslaget på en ytterst ydmykt treningsbane i en forstad av Wien.

Trener Leif Gunnar Smerud foretrakk den østerrikske storbyen foran det som kunne leveres i Sarajevo (der Norge skal møte Bosnia fredag), men det er lite ved DenizBank Arena som minner om Real Madrids Valdebebas-anlegg, for å si det på den måten.

Hjemme sitter altså mange og mener mye om Martin Ødegaards fotballframtid, på de store webtv-kanalene og i andre kanaler.

Men sjøl da, Martin, hva syns du sjøl: Hva er forskjellen på den Ødegaard som dro til Madrid for halvannet år siden og han som nettopp lurte et par i korthjørnet til KSV Ankerbrot?

- Jeg føler meg mer voksen, først og fremst, både som spiller og menneske. Jeg føler jeg er blitt tøffere, og fått bedre fysikk. Jeg føler jeg har tatt steg og utvikler meg hele tida. Jeg må bare begynne å score litt mål nå, så ..., sier Ødegaard til Dagbladet.

Vil tilbake på A-landslaget

Han var vel heller ikke langt unna å bli ringt av Per-Mathias Høgmo i løpet av helga, idet de offensive folka falt som fluer med ymse skadetrøbbel.

Det er gøy med U21, men Ødegaard legger ikke skjul på at han vil tilbake på det øverste nivået.

- Ja, selvfølgelig har jeg lyst til å være med og bidra der, det tror jeg alle her vil. Å være med på et A-landslag er det alle drømmer om og har lyst til, men vi har et veldig godt U21-lag også, så forskjellen på nivået på treningene er ikke så store på der kontra her. Det er moro å være med her, og vi har gode muligheter til å være med på et mesterskap. Da er det kult å kunne være med på det også, sier ungdomsstjernen.

Som, om vi får lov til å komme med en personlig betraktning helt på tampen, virker ganske mye mer voksen enn ved forrige møte for et langt, langt år siden.

- Er det gøy der nede i Madrid, da?

- Det er veldig gøy, gliser Martin Ødegaard.

PS! For å ikke være helt på sidelinjen i fall utvikling siste dag, tok Dagbladet kontakt med rådgiver Tore Pedersen og spurte om det nå er avklart at det blir Madrid det neste halvåret på Ødegaard:

- Ingenting er sikkert før vinduet stenger, svarte Pedersen.