DOWN UNDER: Martin Ødegaard er med Real Madrid på sesongoppkjøring i Melbourne, hvor laget møter Roma og Manchester City. Foto: Getty  Images
DOWN UNDER: Martin Ødegaard er med Real Madrid på sesongoppkjøring i Melbourne, hvor laget møter Roma og Manchester City. Foto: Getty ImagesVis mer

Ødegaard på sesongoppkjøring i Australia: - Fortsatt uvirkelig

Down Under med Ronaldo & Co.

(Dagbladet): Her forbereder Martin Ødegaard (16) en ny sesong sammen med Cristiano Ronaldo og de andre Real Madrid-spillerne.

- Det er fortsatt uvirkelig, sier Magnus Kragtorp, president for Reals norske supporterklubb.

Spillerne landet i Melbourne i Australia mandag. Tirsdag trente de for første gang på AAMI Park, en arena med kapasitet på 30.000 tilskuere.

Men ingen supportere slapp inn. Noen journalister og fotografer fikk være til stede de første minuttene. Så var det rett ut, slik at spillerne fikk trene i ro og mak.

Real Madrid deltar i International Champions Cup i Australia. Lørdag spiller de mot Roma. Seks dager seinere venter Manchester City.

Kaldt vær Spillerne har forlatt et glovarmt Spania. I Melbourne er det fem-seks grader. Det er kanskje en fordel for «vikingen» Ødegaard, som er vant til norske temperaturer.

De neste dagene handler om å overbevise lagets nye manager, Rafael Benitez, om at han fortjener en plass i A-lagstroppen.

Kragtorp følger det som skjer i Australia med argusøyne. Og eventyret om Ødegaard bare fortsetter: Storstjerner som Gareth Bale, Luka Modric, Karim Benzema og Ronaldo er Down Under. Og altså 16-åringen fra Norge.

- I starten trodde vi aldri at han skulle skrive under for Real Madrid. Å se ham i dag - et halvt år seinere - er like spesielt som da han signerte, sier Kragtorp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

MED STJERNENE: Martin Ødegaard under trening med Cristiano Ronaldo og Pepe. Foto: Getty Images
MED STJERNENE: Martin Ødegaard under trening med Cristiano Ronaldo og Pepe. Foto: Getty Images Vis mer

Før helga tvitret C More-kommentator Petter Veland om de fysiske testene til spillerne. Ødegaard skal ha vært best på en av øvelsene som gikk på utholdenhet.

- Ikke dementert - Dårligste mann røk ut først. Til slutt sto det igjen én spiller: Det var Ødegaard foran Bale, forteller Veland til Dagbladet.

Han har opplysningene fra en annen kilde.

- Hvis noen hadde ønsket å dementere dette, hadde det vært ganske enkelt. Men det har jeg ikke sett at noen har gjort, påpeker kommentatoren.

Flere av bildene fra de første treningene tyder også på at Ødegaard har tatt fysiske steg.

24 timer Real Madrid brukte 24 timer på å fly fra Madrid til Melbourne. De hadde en mellomlanding i Kuala Lumpur i Malaysia. Avstandene er store.

Men dette handler om å promotere klubben inn mot nye markeder. Samtidig skal treningsopplegget før sesongstarten 22. august være forsvarlig.

Terminlista er for øvrig klar nå. Real Madrid møter nyopprykkede Sporting Gijón borte i første kamp. Spørsmålet er om Ødegaard vil være en del av A-lagstroppen på 25 spillere. Alternativet er fortsatt spill for B-laget Castilla, eller utlån.

Tøff kamp - Han slåss med spillere som James Rodríguez og Isco om den offensive midtbaneplassen. Den reelle situasjonen i dag er at de er noen hakk foran Ødegaard. Jeg tror det er mest aktuelt med utlån, sier Kragtorp.

De første signalene om hva Benitez tenker får vi lørdag, mot Roma.

- Jeg tror det er større sannsynlighet for at han kommer inn i kamp nummer to, tre eller fire. I første kamp vil Benitez nok gi noen signaler om hvem som er i førsteelleveren. Flere står i køen foran Martin, sier Veland.

- Benitez ønsker helt sikkert å komme greit ut av startblokka. Mange supportere var kritiske til valget av ham. Men disse kampene betyr ikke så mye. Og det er mulig med mange bytter.

Til Norge Etter elleve dager i Australia går turen til Kina. Her spiller Real Madrid mot Inter og Milan. Deretter venter kamper i Tyskland og mot Vålerenga i Oslo.

Den norske supporterklubben har fått 517 billetter, på det som blir et fullsatt Ullevaal.

- Håpet er at Ødegaard og de andre spillerne kommer bort og kaster draktene til oss. Det hadde vært stort, sier en forventningsfull Kragtorp.

PS: International Champions Cup fra Australia vises på TV-kanalen MAX og Dplay.

I OPPVARMING:  Martin Ødegaard løper i rekke nummer to bak Ronaldo, Pepe og Marcelo. Foto: Getty Images
I OPPVARMING: Martin Ødegaard løper i rekke nummer to bak Ronaldo, Pepe og Marcelo. Foto: Getty Images Vis mer