Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ødegaard på uattraktiv BBC-liste sammen med Falcao, Robben og Adebayor

Skal være på vei til Getafe.

(Dagbladet): Martin Ødegaard er en av verdens mest omtalte 17-åringer og havner stadig vekk på nye lister.

Blant annet ble han i høst trukket frem av Cristiano Ronaldo som en av verdens fem beste unge spillere. Oppsiktsvekkende nok ble nordmannen plassert i samme selskap som verdensstjernene Neymar, Eden Hazard, Paul Pogba og Memphis Depay.

Den lista var ubetinget positiv, men det er ikke tilfellet på BBC' nye liste. Den britiske rikskringkasteren har plassert Ødegaard på lista over 50 profilerte spillere som de tror vil bytte klubb.

På den ene siden innbefatter det spillere som har prestert særdeles bra i høst og som er klar for å prøve seg i en bedre klubb, som for eksempel Leicesters Jamie Vardy, som ifølge BBC er aktuell for så vel Real Madrid som Manchester United og Arsenal.

Getafe neste for Ødegaard? På den andre siden er det spillere som sliter i sine respektive klubber og som må ta et steg ned for å få spilletid, som for eksempel Radamel Falcao, som skal være aktuell for Columbus Crew og Fenerbahce, laget som Molde tok knekken på i Europa League.

Ødegaards navn tilhører den siste kategorien. 17-åringen har naturlig nok slitt med å få spilletid på Real Madrids førstelag og er aktuell for et utlån til enten Getafe, Celtic eller Rayo Vallecano ifølge BBC.

- Ødegaard trenger spilletid på et høyere nivå enn reservelaget for å fortsette utviklingen sin, skriver den britiske rikskringkasteren.

I Celtic kan han gjenforenes med gamletreneren Ronny Deila, men høstens Europa League-kamper har vist at den skotske ligaen neppe holder et høyere nivå enn den norske, sett i lys av Moldes lekne seirer over skottene.

TIL MANCHESTER UNITED? Arjen Robben kobles til Manchester United. Foto: Thomas Eisenhuth/dpa - NO WIRE SERVICE -
TIL MANCHESTER UNITED? Arjen Robben kobles til Manchester United. Foto: Thomas Eisenhuth/dpa - NO WIRE SERVICE - Vis mer

Trolig er Getafe mest aktuelt som Ødegaards neste stoppested, slik det ble snakket om også i sommer. Nettstedet Foot Mercato hevder å vite at Ødegaard ønsker seg vekk, og at det trolig ender i et utlån til Getafe allerede i januar.

Adebayor, Cole og Austin tilbake? Det er ikke bare Ødegaard som ifølge BBC kan forsvinne i overgangsvinduet i januar. BBC skriver blant annet at Stokes Bojan Krkic skal være aktuell for Manchester United, Liverpool og Chelsea, mens Southamptons Sadio Mané jaktes av Bayern München og Manchester United.

Premier League-seerne kan også få et gjensyn med fjorårets sensasjonsmann, QPRs Charlie Austin, som skal være i søkelyset til Sunderland og Newcastle. Også Romas Ashley Cole kan returnere til England, til enten Aston Villa eller Crystal Palace.

Napolis Gonzalo Higuain skal være på blokka til både Arsenal og Chelsea, mens Dirk Kuyt ifølge BBC - sjokkerende nok- skal være på vei til Barcelona som backup til spanjolenes angrepsstjerner.

Bayern München Arjen Robben kobles nok en gang til Manchester United, mens urokråka Emmanuel Adebayor blir linket til både Aston Villa, West Ham og Watford.

TILBAKE? Tidligere Chelsea-spiller Ashley Cole kan være på vei tilbake til engelsk fotball. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE? Tidligere Chelsea-spiller Ashley Cole kan være på vei tilbake til engelsk fotball. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media