Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ødegaard-rapportene fra Liverpool får Bergdølmo til å undre

- Hvor god er han, egentlig?

PÅ LIVERPOOL-TRENING: To av Livepools forsvarsspillere, kroatiske Dejan Lovren og spanske José Enrique, forsøkte å stoppe 15 år gamle Martin Ødegaard da drammenseren trente med den engelske storklubben i forrige uke. Etterpå var Lovren en av de som skrøt av nordmannen. FameFlynet UK
PÅ LIVERPOOL-TRENING: To av Livepools forsvarsspillere, kroatiske Dejan Lovren og spanske José Enrique, forsøkte å stoppe 15 år gamle Martin Ødegaard da drammenseren trente med den engelske storklubben i forrige uke. Etterpå var Lovren en av de som skrøt av nordmannen. FameFlynet UK Vis mer

(Dagbladet): Spekulasjonene rundt fotballframtiden til tenåringssensasjonen Martin Ødegaard (15) pågår for fullt. Sist uke trente drammenseren med favorittklubben Liverpool, men det er likevel langt fra sikkert at det er England som blir neste stoppested.

Europas største klubber er alle interesserte i Ødegaard, deriblant Real Madrid, Bayern Munchen og Barcelona. Samtidig har Ødegaard muligheten til å velge en mindre klubb, som for eksempel Ajax.

- Hvor god er han? André Bergdølmo har selv spilt for nederlenderne. Han har lenge vært bastant på at Ajax vil være det rette valget også for Ødegaard. Det vil si helt frem til i forrige uke.

For etter at Ødegaard trente med Liverpool, tør ikke Bergdølmo å utelukke at 15-åringen kan gå direkte til en av fotballens giganter.

- Nå hørte jeg at han hadde vært veldig bra på Liverpool-treningene. Så hvor god er han, egentlig? undrer Bergdølmo.

Den tidligere landslagsspilleren ser fremdeles på Ajax som det beste alternativet for Ødegaard, men spør seg samtidig om 15-åringen, som blir 16 år 17. desember, allerede nå er klar for et enda høyere nivå enn den nederlanske Æresdivisjonen.

Fordelen med Ajax Bergdølmo er imidlertid klar på hva som er fordelen med Ajax.

- Jeg mener han bør ta noen år i en klubb som har fokus på å utvikle spillere og ikke på død og liv vinne Champions League. Det vet han at han får i Ajax.

- Jeg kan ta feil, men jeg mener det er riktig for Martin å ta et lite steg først. Går han til Ajax, får han muligheten. Han blir ikke satt på noen andrelag. Og gjør han det bra der, blir han solgt til en av de enda større klubbene.

Ajax forhørte seg Da Ajax møtte Barcelona i forrige måned, var Bergdølmo på plass som kommentator. Da fikk han flere spørsmål om landsmannen.

- De spurte om han er så bra som folk sier. Han er eksepsjonell til å være 15 år. Hvor god er han når han er 19? Det er det de må finne ut av, forteller Bergdølmo, som blant andre har pratet med klubbens spillerutvikler.

Ødegaard ser for tiden ut til å være på en reise hvor han besøker forskjellige europeiske klubber. Arsenal sitt treningsanlegg skal være neste destinasjon på ruta.

- Jeg forstår at han tar seg noen runder rundt for å se hvor hans beste utvilingsarena er. Jeg er trygg på at faren Hans Erik og Martin vil ta den riktige avgjørelsen. Jeg vet at de ikke styres av penger. Det er fotballen som er viktigst for dem, sier Bergdølmo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media