Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ødegaard-salget ga Strømsgodset sitt største overskudd noensinne

Gikk titalls millioner i pluss.

FYLTE GODSETS PENGESEKK: Da Martin Ødegaard gikk til Real Madrid i fjor, sørget han for historisk overskudd til Strømsgodset. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FYLTE GODSETS PENGESEKK: Da Martin Ødegaard gikk til Real Madrid i fjor, sørget han for historisk overskudd til Strømsgodset. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Salget av Martin Ødegaard (17) til Real Madrid bidro til Strømsgodsets høyeste omsetning og største overskudd noensinne, skriver Dagens Næringsliv.

I 2014 hadde drammensklubben driftsinntekter på 95,2 millioner kroner. I 2015 hadde tallet økt med 35 millioner kroner til 129,6. Resultatet økte i takt med inntektene og gikk fra 6,7 til 24,8 millioner kroner.

- Hovedårsaken til den sterke veksten er spillersalget, blant annet Martin Ødegaard-overgangen, sier Strømsgodset-sjef Erik Espeseth til DN.

Akkurat hvor mye klubben omsatte i forbindelse med Ødegaard-overgangen, ønsker han ikke å uttale seg om. Men Espeseth innrømmer at av finansinntektene på 33,9 millioner kroner, stammer mye fra fjorårets mest omtalte spillersalg.

Salgene av Iver Fossum (Hannover), Gustav Wikheim (Gent) og Jørgen Horn (Elfsborg) kommer først til syne i 2016-regnskapet.

- Mange lurer på hvorfor vi ikke kjøper flere spillere og bruker mer penger. Men kostnadsbildet er økt med over 50 millioner på fem år. Vi satser mye på anlegg, spillerutvikling og A-laget. Vi er blitt en stor bedrift, slik at kostnadene har økt i takt med veksten, forklarer Espeseth.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram