Eredivisie: Sparta Rotterdam - Heerenveen 0-0

Ødegaard sammenliknes med Real Madrid-legende etter genial detalj

Martin Ødegaard hylles for måten han ydmyket to Sparta-spillere og sendte duoen langt inn i pølsebua i kveldens kjedelige forestilling i Rotterdam.

FREKK DETALJ: I en stort sett kjedelig kamp mellom Heerenveen og Sparta Rotterdam i kveld, var det én involvering fra Martin Ødegaard som ble det største samtaleemnet i etterkant. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FREKK DETALJ: I en stort sett kjedelig kamp mellom Heerenveen og Sparta Rotterdam i kveld, var det én involvering fra Martin Ødegaard som ble det største samtaleemnet i etterkant. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Sparta Rotterdam - Heerenveen 0-0 (0-0)

(Dagbladet): I et tamt oppgjør mellom Sparta Rotterdam og Heerenveen kan vi like godt skru klokka fram det til det som skjedde i det 39. minutt i Rotterdam i kveld.

Da viste Martin Ødegaard (18) fram et øyeblikks magi - med en detalj som er sjelden vare selv blant de mest kreative og beste driblerne i internasjonal fotball.

Den norske 18-åringen dro seg ned mot hjørneflagget på Heerenveens høyreside. Sparta sendte ut to menn for å stoppe Ødegaard og trodde de hadde god kontroll med én mann i sikring bak pressføreren.

Så feil kan man ta.

Med et sylfrekk og genialt hælspark flikket stortalentet ballen mellom de to Sparta-spillerne, som ble totalt utspilt og rundlurt, før Ødegaard løp på utsiden av dem, hentet opp ballen og satte fart inn mot mål. Selv motstanderens supportere måtte applaudere.

- Vidunderlig involvering

Lekrere kunne det ikke gjøres. Og enda bedre: Det var effektivt og sjanseskapende.

Nordmannen lurte motspillerne i pølsebua og forserte videre inn i 16-meteren, før han spilte ballen foran mål. Det endte i en gedigen dobbeltsjanse som ble reddet på streken og var også 1. omgangs største mulighet.

Det burde vært en magisk assist fra Martin Ødegaard, men hjemmelaget slapp med skrekken grunnet Heerenveens ineffektivitet.

Følelsen av ydmykelse var likevel ikke til å unngå for de to Sparta-forsvarerne som ble rundlurt av den norske 18-åringen.

- En vidunderlig involvering fra Ødegaard sender Sparta-forsvaret til skogs, skriver det nederlandske fotballnettstedet VoetbalNieuws.

Sammenliknes med Fernando Redondo

MINNEVERDIG: Fernando Redondo hadde en lignende finte som Martin Ødegaard mot Manchester United i år 2000. Foto: NTB Scanpix
MINNEVERDIG: Fernando Redondo hadde en lignende finte som Martin Ødegaard mot Manchester United i år 2000. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den spanske avisa AS, som ikke alltid har vært like hyggelig i sine omtaler av Ødegaard, hyller også denne involveringen.

- Escandaloso Odegaard!, skriver AS - denne gang grunnet det de mener er en sylfrekk involvering - og trekker videre paralleller til Real Madrid-legenden Fernando Redondo.

Argentineren rundlurte Manchester Uniteds Henning Berg på samme vis i Champions League-kvartfinalen i år 2000 - med et lekkert hælspark på Old Trafford, før han serverte Raul foran mål.

Henning Berg har sjelden følt seg mer ydmyket enn etter møtet med Redondo på Old Trafford. Sparta-spillerne som ble rundlurt av Ødegaard på samme måte, legger seg neppe med den beste følelsen de heller, selv om de kapret et sterkt poeng i kveldens kamp.

Skrekkelig form

Heerenveen åpnet sesongen forrykende anført av toppscorer Morten Thorsby og playmaker Martin Ødegaard og luktet på serieledelsen etter seks serierunder. Men etter stjernesmellen mot Ajax i runde 7, har alt gått galt.

Etter fire strake tap - noen av dem virkelige stygge - trengte fotballaget fra skøytebyen å slå tilbake borte mot bunnlaget Sparta Rotterdam i kveld. Det gikk imidlertid ikke etter planen. 0-0 ble resultatet i en tam forestilling.

Morten Thorsby startet oppgjøret på benken for første gang denne sesongen, men ble byttet inn i det 83. spilleminutt uten å markere seg nevneverdig. Nicolai Næss fikk på sin side en sjelden sjanse fra start i Heerenveen-forsvaret og klarte seg godt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer