Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB ScanpixVis mer

Martin Ødegaard scoret for Vitesse

Ødegaard scoret i tredje kamp på rad

20-åringen er i storform i Nederland.

  • De Graafschap - Vitesse 2-2 (1-1)

Martin Ødegaard er i forrykende form for tiden, og søndag scoret han sitt tredje mål på tre kamper. Det er totalt hans femte for Vitesse etter at han gikk på utlån dit i sommer.

En dårlig klarering endte opp i beina til nordmannen, som var nådeløs da han fikk sjansen. Han banket til på halvvolley og ballen føyk lavt langs bakken inn i nettmaskene. Keeperen rakk knapt å reagere og ble stående med beina plantet i bakken mens ballen suste inn i hjørnet. På sidelinjen jublet manager Lenoid Slutskij, tydelig fornøyd med sin skuddvillige elev.

Målet kom like før pause og sørget for 1-1 og balanse i regnskapet i kampen mellom De Graafschap og Vitesse.

Etter pause økte først hjemmelaget til 2-1 ved Furdjel Narsingh, før Matus Bero utliknet igjen for Ødegaard og co. 2-2 ble også sluttresultatet.

I storform

Målet kommer kun tre dager etter at Ødegaard sendte Vitesse videre i cupen med et vakkert langskudd. Han mottok ballen feilvendt, fikk lov til å snu seg og skjøt fra rundt 20 meter. Ballen spratt i bakken og forbi keeper.

Ødegaard har tidligere uttalt at hovedmålet hans er å score flere mål og bidra med flere målgivende pasninger. Nordmannen fikk mye kritikk for mangelen det da han var på utlån i Heerenveen. Men etter en halv sesong i Vitesse har han allerede bidratt med flere målpoeng enn han gjorde på 38 kamper i Heerenveen.

Ødegaard fylte 20 år 17. desember, og virker å ha funnet seg til rette under Slutskijs ledelse i Vitesse.

Vitesse ligger for øyeblikket på 5.-plass i Eredivisie, og har bare to poeng opp til Utrecht på 4.-plass. De tre øverste plasseringene tilhører PSV, Ajax og Feyenoord, og opp til de tre storlagene er det henholdsvis 22, 20 og 12 poeng.

Ødegaard og Eredivisie tar juleferie nå og neste kamp er mot Excelsior 18. januar.