Ødegaard scoret sitt første mål for Real Madrid Castilla

Foran Carlo Ancelotti.

SCORET SITT FØRSTE: Martin Ødegaard satte ballen i mål for Real Madrid Castilla etter bare åtte minutter i kampen mot Barakaldo på Estadio Afredo di Stefano i dag. Foto: Denis Doyle / Getty Images.
SCORET SITT FØRSTE: Martin Ødegaard satte ballen i mål for Real Madrid Castilla etter bare åtte minutter i kampen mot Barakaldo på Estadio Afredo di Stefano i dag. Foto: Denis Doyle / Getty Images.Vis mer

(Dagbladet): • Real Madrid Castilla - Barakaldo 4-0.

Martin Ødegaard startet dagens kamp for Real Madrid Castilla mot Barakaldo på Estadio Alfredo di stefano i Madrid, med nummer 10 på ryggen.

Og med førstelagstrener Carlo Ancelotti og klubbpresident Florentino Perez på på tribunen fikk den norske 16-åringen virkelig vist seg fram, da han scoret sitt første mål for den spanske klubben.

- Det var utrolig morsomt å score det første målet. Det var utrolig deilig etter en litt kjedelig kamp sist. Nå fikk jeg spille på en bra gressmatte, og det var deilig å både kunne score og vinne 4-0, sier Martin Ødegaard til VG.

Scoret sitt første Allerede etter åtte minutter spill satte Ødegaard ballen i mål med høyrefoten, fra rundt åtte meter, etter en flott stikker fra Raul de Tomas.

Nordmannen fikk mye jubel fra tilskuerne etter sitt første mål for Real Madrid Castilla, og feiret sammen med lagkameratene.

Målet ga Ødegaard en god start på kampen, og han fortsatte å vise seg fram.

Like før slutt i førsteomgang var han involvert i hjemmelagets andre scoringen, da et innlegg fra 16-åringen så vidt ble headet ut fra feltet, men Varela hamret ballen i mål.

Hjemmelaget gikk derfor til pause med en 2-0-ledelse.

Snaue ti minutter ut i andreomgang viste Ødegaard seg fram på nytt, da han fikk dratt seg unna og spilt opp Burgui, men keeper reddet skuddforsøket.

Barakaldo er mer med i den andre omgangen, men Ødegaard fortsetter med sitt gode spill, og er flere ganger involvert.

På en god kontringsmulighet har han store rom for seg selv, men han stanser litt opp, og roter bort det som kunne vært en god mulighet for hjemmelaget, med en dårlig touch.

Ti minutter før slutt sendte han en fin stikker, men Alvaro ble blåst av for offside.

Åtte minutter før fulltid ble Ødegaard byttet ut med Llorente.

Mye jubel Få minutter før slutt scoret Mariano hjemmelaget tredje mål, og like etterpå var det Medran som satte sluttresultatet 4-0.

Real Madrid Castillas beholder derfor førsteplassen på tabellen i avdeling  to i Segunda Division B.

Kampen var Ødegaards tredje for det spanske laget. Han fikk 20 minutter i sin første kamp mot Athletic Bilbaos B-lag, og i sin andre kamp ble han byttet ut i pauses.

Denne gangen fikk publikum sett mer av hans ferdigheter enn de fikk i de to første kampene Ødegaard spilte, og han fikk mye jubel av de rundt 2000 tilskurne på Estadio Alfredo di Stefano.

Ødegaard har trent jevnlig med førstelaget, og er også tatt ut i Real Madrids Champions League-tropp.
Han kan få sitt første innhopp for førstelaget i returoppgjøret mot Schalke på hjemmebane 10. mars.

- Jeg tenker ikke så mye over når jeg eventuelt skal få en førstelagsdebut. Jeg skal bare jobbe hardt hver dag på trening og prøve å gjøre det beste ut av det. Så skal jeg prøve å ta sjansen når den kommer, sier Ødegaard til VG.