Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ødegaard skal trene med Ajax i januar

Sendte akademisjefen til Drammen for å overtale talentet.

TIL AJAX: Martin Ødegaard, her under oppvarmingen foran EM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan, skal ifølge en nederlandsk avis reise til Ajax i januar. Der skal han trene med førstelaget i noen dager. Foto: Cornelius Poppe/NTB Scanpix
TIL AJAX: Martin Ødegaard, her under oppvarmingen foran EM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan, skal ifølge en nederlandsk avis reise til Ajax i januar. Der skal han trene med førstelaget i noen dager. Foto: Cornelius Poppe/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Sjefen for den nederlandske hovedstadsklubbens ungdomsakademi, Wim Jonk, skal ha blitt sendt til Drammen for å møte Martin Ødegaards foreldre allerede i november.

Det hevder Voetbal International-skribent Simon Zwartkruis, som følger Ajax, Jong Ajax og det nederlandske landslaget tett.

Under Norge-besøket skal han ha forsøkt å overtale dem om at stortalentet burde velge Ajax når han forlater Strømsgodset.

15-åringen skal etter sigende reise til Ajax i midten av januar og trene med førstelaget i noen dager. Det skal ifølge avisen være avslutningen på hans besøksturné rundt om i Europa.

Forrige uke var han i Liverpool, noe som overbeviste Liverpool-legenden John Aldridge om at klubben var i førersetet om å signere stortalentet.

Ødegaard skal også ha besøkt Bayern München, Barcelona og Real Madrid. I tillegg ryktes det at han skal besøke Arsenal og Borussia Dortmund.

Ting kan dermed tyde på at det ikke blir tatt noen beslutninger angående talentet før neste år. Da har han rukket å bli 16 år gammel.

Martin Ødegaards far, Hans Erik Ødegaard, skrev i en SMS til Dagbladet at han ikke ønsker å kommentere noe rundt sønnens fremtid.