Ødegaard skuffet i karrierens viktigste Castilla-kamp. Nå kan klubbens drøm ryke

Tapte den første playoff-kampen. Nå er opprykket i fare.

• UCAM Murcia - Real Madrid Castilla 2-1 (1-1)

(Dagbladet): Martin Ødegaards hittil viktigste kamp i Castilla-karrieren fant sted mot UCAM Murcia i kveld. Det var den første av de to playoff-kampene som avgjør hvem som rykker opp til Segunda División.

Det er et uttalt og svært viktig mål for Real Madrids reservelag, som gjerne vil spille på et høyere nivå, slik at klubbens mange store talenter får matche seg mot bedre motstand og følgelig får en bedre utviklingsarena.

Ødegaards framtid, om han blir lånt ut eller ikke, kan bli avgjort om Castilla rykker opp eller ei.

Tilbakesteg Nordmannen har hatt en positiv formkurve den siste tiden og blitt kåret til Castillas beste spiller i to av de siste tre kampene. I dag var imidlertid ikke den norske unggutten i nærheten av sitt beste nivå.

Ødegaard spilte 65 minutter på høyrekanten før han ble byttet ut med Cristian Cedres. I løpet av den tiden rakk han ikke å utrette spesielt mye.

Ødegaard glimtet til med enkelte gode tekniske involveringer, men ikke i samme grad som i de siste kampene.

Ga bort det gode utgangspunktet Castilla tok ledelsen i playoff-kampen mot UCAM Murcia med Ødegaard på banen, men den tidligere Strømsgodet-spilleren var ikke involvert i nettkjenningen.

Alvaro Tejero fant Aleix Febas, som taklet inn 1-0-scoringen. Men bare tre minutter senere slo hjemmelaget tilbake.

Toppscorer Iván Aguilar fikk rom innenfor bortelagets 16-meter og satte inn utligningen. Dernest, i det 50. minutt, gjorde 24-årige Aguilar alt selv på høyrekanten, før han banket inn 2-1 på mesterlig vis.

Nå har Ødegaard og lagkompisene et stort press på seg før returkampen i Madrid.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.