Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ødegaard slo tilbake med scoring etter trøblete start

Real Sociedad tok første stikk i semifinalen i Copa del Rey. Martin Ødegaard ble matchvinner.

SCORET: Martin Ødegaard scoret Real Sociedads andre mål i semifinalens første kamp. Foto: Alvaro Barrientos/AP/NTB Scanpix
SCORET: Martin Ødegaard scoret Real Sociedads andre mål i semifinalens første kamp. Foto: Alvaro Barrientos/AP/NTB Scanpix Vis mer

Real Sociedad - Mirandés 2-1 (2-1)

Martin Ødegaard og Real Sociedad var ute etter et godt utgangspunkt før returoppgjøret i Copa del Reys semifinale.

Ødegaard var tilbake på banen igjen, etter at han måtte stå over baskerderbyet mot Athletic Club sist. Og det var blandede følelser i løpet av noen minutter for nordmannen i første omgang.

Først var han litt uoppmerksom da ballen ble slått mot ham i midtbaneleddet, som igjen førte til at bortelaget snappet opp ballen og tok vare på angrepet som førte til 1-1-scoringen.

Så tok han saken i egne hender like før hvilen.

Scoring

Ødegaard hamret til fra distanse, men skuddet ble først reddet. Returen endte opp hos lagkamerat Portu, som også fikk sin avslutning blokkert av keeper Limones, før ballen igjen falt i beina til nordmannen.

Ødegaard kastet ikke bort sin andre mulighet, og dunket ballen i nettmaskene, til stor jubel fra hjemmetilhengerne.

Det burde stått 3-1 like etter pause, da Ødegaard mottok ballen rettvendt og spilte fri Portu på vakkert vis alene med keeper, men Limones reddet avslutningen.

Lilleputt

Hjemmelaget tok en tidlig ledelse i kampen da Mikel Oyarzabal satte inn et straffespark før det var spilt ti minutter, men Mirandés ga seg ikke uten kamp. Scoringen på utlikningen kan vise seg å bli veldig viktig når vi teller opp til slutt.

Mirandés har vært sesongens overraskelse i den spanske cupen, et lag som har slått ut La Liga-lag som Celta Vigo, Sevilla og Villarreal på vei til semien. De skal derfor på ingen måte undervurderes.

Klubben ligger på 10.-plass i Segunda División, og det er andre gang i historien at klubben er i semifinalen.

Returoppgjøret spilles 4. mars. Copa del Rey-finalen går i Sevilla 18. april.