Ødegaard slo tilbake mot kritikerne og storspilte foran Zidane

Men det ble aldri noen scoringer mot Barakaldo.

IMPONERTE: Martin Ødegaard viste gode takter for Castilla mot Barakaldo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
IMPONERTE: Martin Ødegaard viste gode takter for Castilla mot Barakaldo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

• Real Madrid Castilla - Barakaldo 0-0 (0-0)

(Dagbladet): 16 år gamle Martin Ødegaard skulle være Norges joker mot Ungarn for nøyaktig en uke siden.

Det gikk ikke så bra som Per-Mathias Høgmo hadde håpet på. Etter 45 minutter ble stortalentet tatt av banen, og etter kampen uttalte trenerlegenden Nils Arne Eggen til Dagbladet at han syntes synd på Ødegaard.

- Martin er et kjempetalent med veldig gode ferdigheter. Men i går syntes jeg synd på Martin. Han så ubekvem ut i den rollen. Han burde fått øvd seg mer, sa Eggen til Dagbladet på mandag.

I dag fikk teknikeren øvd seg for Real Madrid Castilla mot Barakaldo. Da viste Ødegaard de kvalitetene Høgmo håpte kunne senke Ungarn. 16-åringen var både dypt, lavt, sentralt og på kanten og involverte seg svært mye i spillet.

Ødegaard slo dessuten gode dødballer og fikk denne gang spille samfulle 90 minutter for Real Madrids reservelag.

Med det gode spillet for Castilla i dag og Real Madrids kollaps mot Barcelona i går, kan nordmannen håpe at han denne helga har spilt seg litt nærmere en plass i kamptroppen til A-laget.

Toneangivende Ødegaard startet med å avslutte en god kontring etter sju minutter, men uten uttelling. Like etter kombinerte Ødegaard og Aleix Febas mesterlig, før Javi Muñoz holdt på å komplettere angrepet, men det ble bare nesten.

I det 22. minutt viste den tidligere Strømsgodet-spilleren gode gjenvinningsegenskaper da han vant ballen høyt i banen, dro av en forsvarer og slo inn foran mål. Innlegget var godt, men ingen av lagkompisene klarte å få ballen i mål.

Enzo Zidane, sønnen til trener Zinedine Zidane, viste seg også fra en bedre side enn ved tidligere anledninger og skapte en stor sjanse rett før pause. Skuddet ble imidlertid blokkert i siste sekund.

Fullførte kampen Etter hvilen regisserte Ødegaard et nytt flott angrep, men Marianos heading ble reddet. I det 68. minutt driblet Ødegaard elegant utenfor 16-meteren, før han ble felt.

Frisparket tok nordmannen selv, og forsøket var godt. Barakaldos keeper Alejandro ble tvunget ut i full strekk, men sisteskansen klarte likevel å få en hånd på Ødegaards skudd.

Den norske unggutten fikk ta alt av dødballer og gjorde det godt. Han fikk - for en sjelden gangs skyld - også fullføre kampen. Da Zidane ble byttet ut, ble Ødegaard flyttet inn fra sin kantrolle til den offensive midtbanerollen.

Dessverre kom aldri kronen på verket for 16-åringen i oppgjøret som endte 0-0.