I GANG MED SERIEN: Martin Ødegaard, her fra en kamp mot Athletico Bilbao, spilte nitti minutter for Castilla i kveld.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
I GANG MED SERIEN: Martin Ødegaard, her fra en kamp mot Athletico Bilbao, spilte nitti minutter for Castilla i kveld.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Ødegaard spilte hele kampen for Castilla da de overbeviste i seriepremieren

Fikk gult kort.

• Real Madrid Castilla - Club Deportivo Ebro 5-1 (3-1)

(Dagbladet): Martin Ødegaard var i startelleveren til manager Zinedine Zidane, da Real Madrids rekruttlag Castilla åpnet seriespillet på tredje nivå i Spania i kveld.

Motstander var Club Deportivo Ebro, et klassisk fysisk sterkt lag av den typen dette nivået har mer enn nok av.

Og de unge Real Madrid-gutta fikk kjørt seg godt på Alfredo di Stefano-stadion i Madrid, selv om Ebro gjorde slutt på all spenning rundt kampen allerede etter tjue minutter.

Da skaffet bortelagets Maureta seg et rødt kort da han reddet et Mayoral-skudd på vei mot mål, og sørget samtidig for at Castilla kunne ta ledelsen med 2-1 fra straffemerket.

For selv med elleve mot elleve så det ut som om Ebro ville få trøbbel med å slå Martin Ødegaard og hans lagkompiser i kveld.

Allerede etter åtte minutter banket Fran et frispark i mål fra 25 meter. Ebro utliknet ti minutter senere på et vakkert angrep Edu Garcia fikk æren av å heade i mål fra fem meter.

Men så kom Maureta og det røde kortet og gjorde sluttresultatet utvilsomt. Castilla-kaptein Enzo Zidane scoret på straffereturen. Ti minutter før pause scoret Borja Mayoral enda en for Castilla.

Omgangen ebbet ut med et gult kort til Martin Ødegaard, og det var det mest minneverdige den unge nordmannen sto for i omgangen.

Andreomgang ble en transportetappe for Castilla-spilerne. Ødegaard ble trukket mer ut på høyresiden, og med stadig mer rom å vandre i, skapte han mer og mer for Castilla.

- Herlig fotarbeid på Ødegaard. Han finner alltid lagkameratene med rom foran seg, skrøt den engelske kommentatoren på Sumo.

Til tross for en drøss kvalifiserte sjanser ble det med to mål til å andreomgang. Mayoral scoret sitt andre for kvelden fra kloss hold, mens Narvaez fikk æren av å sette punktum fra straffemerket ti minutter før slutt.