Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ødegaard splitter Spania

Real Sociedads Andoni Gorosabel er ikke i tvil om at Martin Ødegaard er god nok for Real Madrid. Tidligere Real Madrid-direktør Jorge Valdano er usikker på om nordmannen bør returnere allerede til sommeren. Debatten eskalerer.

IMPONERTE IGJEN: Martin Ødegaard overbeviste på ny da han var med på å sende Real Madrid ut av cupen. Foto: JAVIER SORIANO / AFP
IMPONERTE IGJEN: Martin Ødegaard overbeviste på ny da han var med på å sende Real Madrid ut av cupen. Foto: JAVIER SORIANO / AFP Vis mer

Det var nordmannen og svensken som stjal showet på mektige Santiago Bernabéu i går kveld, da Real Madrid-stjernene ble kastet på hodet ut av Copa del Rey av Real Sociedads unge mannskap.

Martin Ødegaard (21) sendte gjestene i ledelsen mot klubben han er utlånt fra, før hans svenske kompis Alexander Isak (20) fulgte opp med to perlescoringer i 4-3-seieren borte mot gigantklubben.

REAL SOCIEDAD: Martin Ødegaard gjør det igjen. Video: Strive Sport Vis mer

Den norsk-svenske duoen dominerer overskriftene internasjonalt i kampen som Real Madrid-manager Zinédine Zidane definerer som smertefull, ifølge BBC.

Der Isak løftes fram som kampens største spiller, var også Ødegaard framtredende og imponerte så mye at debatten igjen reises:

Bør Real Madrid hente tilbake nordmannen før den opprinnelige utlånsavtalen er fullført?

Foto: Skjermdump AS
Foto: Skjermdump AS Vis mer

Real Sociedads høyreback Andoni Gorosabel vil gjerne beholde sin norske lagkompis i klubben enda én sesong, men er ikke i tvil om at Ødegaard er god nok for å spille for Real Madrid allerede nå.

- Du kan se at Ødegaard har nivået inne og er god nok for Real Madrid. Det finnes ingen grenser for ham, sier Gorosabel til AS.

Råd fra eks-direktør

Tidligere Real Madrid-direktør Jorge Valdano, som også scoret 40 mål på 85 kamper for storklubben på 80-tallet, er også imponert over nordmannen, men er ikke like overbevist om når timingen for en retur til Santiago Bernabéu er den beste.

- Ødegaard er et unikt talent med imponerende kreative egenskaper. Men hvis han skal tilbake til Real Madrid i sommer, bør det være for å gå rett inn i elleveren og dominere. Hvis han ikke er klar for det, bør han ta et år til på utlån, sier Valdano til radiokanalen Onda Cero.

Storavisa Marca omtaler den skandinaviske duoen Martin Ødegaard og Alexander Isak som «kongene av cupen» etter gårsdagens bragd.

El Diario Vasco følger opp og skildrer Ødegaard og Isak som «to trollmenn med tusen kaniner i hatten».

Fansens melding

Real Madrid-fansen var skuffet over eget lag, men fant trøst i sin norske utlånsspillers prestasjoner.

- Ødegaard mottok en spektakulær applaus fra hele Santiago Bernabéu. Det er en klar melding til Real Madrid-ledelsen og Zinédine Zidane: Fansen vil ha ham tilbake neste år, skriver Marca videre.

ØNSKES TILBAKE: Martin Ødegaards stjerne på Santiago Bernabeu vokser. Foto: REUTERS/Susana Vera
ØNSKES TILBAKE: Martin Ødegaards stjerne på Santiago Bernabeu vokser. Foto: REUTERS/Susana Vera Vis mer

Zidane sa på sin side før kampen i går - ifølge Mundo Deportivo - at han er imponert og begeistret over Ødegaards positive utvikling, men at han fortsatt ser på ham som en Real Sociedad-spiller og konkurrent, inntil den dagen han eventuelt returnerer.

Det fikk den franske fotballegenden svi for i går da nordmannen scoret det første målet mot Real Madrid.

- Det gjør vondt. Ingen liker å tape. Vi kjempet til siste slutt, men det gikk ikke. Vi må gratulere motstanderen, sier Zidane ifølge BBC.

Bakgrunnen for feirenekt

Den norske 21-åringen valgte for øvrig ikke å feire scoringen som sendte Real Sociedad i ledelsen på Santiago Bernabéu i går kveld. Det var helt i pakt med tidligere uttalelser, som omtalt i Dagbladet i november.

Da ble Ødegaard i radioprogrammet El Larguero spurt om han vil feire om han skulle score mot Real Madrid lørdag kveld.

FINTET RAMOS: Martin Ødegaard skal la Real Madrid-stjerna Sergio Ramos få høre om driblingen. Video/reporter: Fredrik N. Filtvedt Vis mer

- Nei, svarte nordmannen kontant.

- Hvorfor ikke?

- Fordi jeg tilhører Real Madrid. Det handler om respekt for klubben, begrunner Ødegaard.

- Hva om du scorer for Real Madrid mot Real Sociedad en gang i framtida: Vil du feire da?

- Nei, ikke da heller.

Real Madrid-stjernene får for øvrig gjennomgå kraftig på børsen i Marca. Sju spillere og Zinédine Zidane står til strykkarakter i avisa.

Ødegaard fikk på sin side maksscore på spillerbørsen sammen med Alexander Isak, to øvrige lagkamerater og trener Imanol Alguacil.