Ødegaard starter for Norge:- Jeg ville ikke hatt ham fra start

Høgmo gjør tre endringer.

BUDAPEST (Dagbladet): Per-Mathias Høgmo kom med flere overraskelser da han offentliggjorde de elleve som starter kveldens kamp mot Ungarn.

Inn kom både Haitam Aleesami, Moi Elyounoussi og Martin Ødegaard.   Tom Høgli, Jo Inge Berget og Alexander Søderlund er vraket.

- Jeg er veldig,veldig overrasket, sier Tor Ole Skullerud på TV Norge.

Han fortsetter:

- Ødegaard er spennende, men jeg ville ikke hatt ham fra start.

Må våge Dagbladet fotballekspert Morten Pedersen er spent på om Martin Ødegaard greier å takle presset i kveldens oppgjør:

 FRA START:  Martin Ødegaard.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
FRA START: Martin Ødegaard.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet . Vis mer

- Det begynte å snike seg inn en følelse  at Aleesami skulle inn. Jeg var helt sikker på at Berget skulle bli vraket, det stemte. At Ødegaard skulle spille i hullet bak Henriksen så jeg ikke komme. Med den lagoppstillingen legger Høgmo alle egga i en kurv. Han trenger å lykkes, hvis ikke blir det mye støy. Jeg er spent på hvordan Ødegaard vil fungere inne i banen.  Han spiller fordi han har herjet på trening, men det  gjorde han også før Kroatia-kampen, og da hadde han høye skuldre under kamp.  Han må våge å være Martin Ødegaard, sier Pedersen på telefon utenfor stadion.

- Veldig overraskende TV 2s fotballekspert Mini Jacobsen reagerer også på lagoppstillingen:

- Veldig overraskende. Vi starter uten spiss i en kamp vi MÅ score. Kan forsvare at Moi og Aleesami kommer inn. Ødegaard er spennende. Håper Per-Mathias ser noe som vi andre som jobber med fotball ikke har sett, sier TV2-eksperen.

Han fortsetter:

- Mulig vi får se nå hvorfor han er landslagssjef og vi andre er her. Jeg hadde ikke satt på opp det laget. Jeg hadde hatt Marcus Pedersen som spiss. Bare Markus Henriksen og litt Moi som har scoret litt i år.