Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ødegaard tilbake på Godset-trening i dag: Pressen nektes adgang

- Jeg er overrasket.

STENGT FOR PRESSEN: Årets første Strømsgodset-trening er stengt for pressen. Dagblad-kommentator Morten Pedersen tror det er på grunn av oppmerksomhten rundt Martin Ødegaards framtid. Her etter en trening før jul. Foto: Christian Roth Christenen / Dagbladet
STENGT FOR PRESSEN: Årets første Strømsgodset-trening er stengt for pressen. Dagblad-kommentator Morten Pedersen tror det er på grunn av oppmerksomhten rundt Martin Ødegaards framtid. Her etter en trening før jul. Foto: Christian Roth Christenen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): De siste dagene har Dagbladet forsøkt å få svar på om Strømsgodset-juvelen Martin Ødegaard ville delta på årets første fellestrening.

Strømsgodsets sportsdirektør Jostein Flo og klubbens mediesjef Helge Helgesen har enten ikke villet eller kunnet opplyse om den ettertraktede 16-åringen kom til å starte oppkjøringen til 2015-sesongen med drammenserne

I dag får imidlertid Dagbladet bekreftet at Ødegaard møter på Marienlyst som resten av Godset-gjengen.

- Ja, Martin er med. Det vil han være på treningen på Sunland i morgen også, forteller Helgesen til Dagbladet.

- Merkelig Selv om det er årets første trening og oppmerksomheten fra pressen er stor, nektes mediene adgang til spillerne. Det vil dermed heller ikke være mulighet for å ta bilder av spillerne som i dag skal gjennom tester og ha møter.

Det reagerer Drammens Tidendes Magne Nilsen på. Journalisten følger Strømsgodset tettere enn noen andre, og forstår lite av avgjørelsen.

- Jeg er litt overrasket. Jeg synes det er merkelig. Jeg har ikke opplevd det før. Jeg vet at de ikke har trening i den forstand i dag; det er møter, tester og fysiske greier, men jeg synes likefullt det er spesielt å ikke sørge for tilgang når laget møtes for første gang i det nye året, sier Nilsen til Dagbladet.

Han tror imidlertid ikke at det har noe med den enorme interessen rundt Ødegaard å gjøre. Det mener derimot Dagblad-kommentator Morten Pedersen er grunnen.

- Har Godset gjort dette noen gang før? Det alle lurer på nå, er hva som skjer med Martin Ødegaard. Godset sier de skal teste i dag, men de stenger jo treningen på grunn av Martin Ødegaard. Jeg ser ingen annen grunn, sier Pedersen.

- Kan bli tungt Strømgodset varsler at den første delen av fredagens trening også vil være stengt. Ifølge klubbens mediesjef, er ikke det på grunn av Ødegaard.

- Det er fordi det skal være tester. Bare det. Ikke noe annet, sier Helgesen.

Nilsen i Drammens Tidende sliter likevel med å forstå hvorfor Strømsgodset gjør som de gjør.

- Jeg synes det er veldig rart. Mjøndalen startet opp i går med fullt medieoppbud. Det blir konkurranse om oppmerksomheten her nå. Derfor synes jeg det er merkelig å starte året med å stenge treningen. Jeg har har aldri opplevd det før.

- Jeg håper ikke dette blir malen i 2015. Da blir det fryktelig tungt for oss i pressen i 2015, sier Nilsen, som presiserer at han til daglig opplever David Nielsen som en tilgjengelig og åpen trener.

Åpent i morgen I et skriv til pressen som ble sendt ut i dag, står det at Godset trener klokken 11.00 til 12.30 i morgen. Den økta skal være åpen for pressen.

Ettersom Dagbladet har fått bekreftet at Ødegaard vil være til stede, tror Pedersen at oppmerksomheten vil være enorm.

- Det blir renn på døra, sier kommentatoren og smiler.

Pedersen understreker samtidig hvorfor:

- Godset har ikke en talentfullspiller som kanskje skal til utlandet i januar. De har en gutt som helt sikkert skal til en klubb som Real Madrid, Manchester United, Bayern München eller Liverpool. Han kan velge selv.