Martin Ødegaard kritisk til Ada Hegerberg

Ødegaard ut mot Hegerberg: - Skrekkelig timing

Martin Ødegaard reagerer på Ada Hegerbergs kritikk.

REAGERER: På Hegerberg-intervju. Foto: NTB Scanpix
REAGERER: På Hegerberg-intervju. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ada Hegerberg går hardt ut mot Norges Fotballforbund i et intervju med Josimar, som ble publisert i dag.

Nå tar Martin Ødegaard et oppgjør med Lyon-stjerna på Instagram:

- Kanskje du kan finne på noe bedre å gjøre enn å forstyrre landslagets forberedelser til VM? skriver Ødegaard på sin Instastory, og tagger Hegerberg.

- De har kvalifisert seg til VM med landet sitt (noe av det absolutt største en fotballspiller kan oppleve), og allerede fått nok negativ oppmerksomhet. De fortjener bedre, fortsetter Ødegaard, som også reagerer på timinga:

- At du nå velger å gjøre et slikt intervju er totalt uforståelig. Timingen er skrekkelig. Valget om å ikke spille for Norge er ditt, men respekter Norge og landslaget vårt. Det holder nå.

Dagbladet får bekreftet av landslagets pressesjef, Svein Graff, at det er Ødegaard som har skrevet innlegget.

Håvard Nordtveit har også postet Ødegaards innlegg og tagget Hegerberg.

Hegerbergs manager, Halvor Marstrander, sier til Dagbladet at de har ingen kommentar til Ødegaards innlegg.

Dagbladet får opplyst at Josimars intervju med Hegerberg ble gjort for noen måneder siden.

Saken fortsetter under bildet.

Skjermdump: Instagram / odegaard.98
Skjermdump: Instagram / odegaard.98 Vis mer

- Har vært knekt psykisk

I Josimars spesialutgave om norsk kvinnefotball, utgitt i dag, snakker Ada Hegerberg ut om påkjenningen av å spille for det norske landslaget.

- Det var tøft på så mange samlinger. Jeg har vært knekt psykisk. Det har vært en dønn depressiv følelse. Jeg hadde mareritt etter å ha vært med landslaget. Sånne ting skal man ikke ha, sier Hegerberg til fotballtidsskriftet.

Hun la opp på det norske landslaget etter det skuffende europamesterskapet i 2017, hvor Norge endte opp med null poeng og null mål i gruppespillet.

Etter EM varslet Hegerberg at hun kom til å ta en pause fra landslaget, noe som i ettertid har vist seg å bli permanent.

- Hvis du vil komme deg noe sted i livet, må du ta noen valg. Med en gang tanken kom inn i hodet mitt: Jeg tror jeg må slutte på landslaget … Da bare rant alt av. Puuuuuh. Jeg begynte å sove godt igjen, sier Hegerberg til Josimar.

- Ikke tatt seriøst som landslag

I en pressemelding begrunnet verdensstjerna det på følgende måte:

«Skal landslaget oppnå de målsettinger og resultater landslagsledelsen har satt seg kreves det etter min oppfatning forbedringer på flere områder, både i planleggingsarbeidet, i gjennomføringsfasen og i oppfølgingen. I tillegg er det mye å gå på i forhold til kommunikasjon og dialog».

Den gang sa hun at tok avgjørelsen basert på erfaringer også fra de norske landslagene på yngre nivå.

I intervjuet med Josimar sier Lyon-spilleren at «NFF aldri har tatt oss seriøst som landslag», og at hun har sittet med den følelsen siden hun ble tatt opp for første gang på U15-landslaget.

Lyon-spilleren ramser opp flere hendelser. At de ble medsendt én T-skjorte, som de skulle representere i under EM, over ti dager, at de måtte spille med for store sokker, og at jentene fikk et par sko hver, mens herrene kunne velge og vrake fra en trailer full av sko.

- Begynte å miste meg sjøl

Selv sier Hegerberg at hun aldri har fått lov til å være seg selv på landslaget.

- Da tar du bort essensen. Jeg merket at jeg gradvis begynte å miste meg sjøl, å lure på hva jeg står for. Da tenkte jeg: Dette funker ikke. Som fotballspiller, som person. Vi ble ikke tatt seriøst som kvinnelandslag. Det var ikke noen kultur for å trene med kvalitet, for å bli bedre, for å ville bli bedre. Det tynga meg over lang tid, sier Lyon-stjerna til Josimar.