Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballandslaget

Ødegaard ut mot spanske rykter:
- Har ikke peiling

- De får sjekke fakta, sier den Real Madrid-utlånte spilleren i dette intervjuet med Dagbladet.

FORBEREDER KAMP: Martin Ødegaard og fotballandslaget har trent på Ullevaal de siste dagene. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
FORBEREDER KAMP: Martin Ødegaard og fotballandslaget har trent på Ullevaal de siste dagene. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norge - Australia, på TV 2 kl. 18.00 fredag

SANDVIKA (Dagbladet): Martin Ødegaard (19) og Norge forbereder privatlandskamp mot Australia fredag. Foreløpig er det solgt 6000 billetter til kampen på Ullevaal.

For trener Lars Lagerbäck handler det om å få en overbevisende seier. For Ødegaard handler det om å vise at han er verdt en plass i førsteelleveren.

19-åringen er lånt ut fra Real Madrid til Heerenveen. I utgangspunktet skal han være i Nederland fram til sommeren, men Ødegaard vet ikke selv hva som skjer videre.

Den spanske sportsavisa AS har i dag en gjennomgang av hvordan situasjonen er for utlånte Real Madrid-spillere. Om Ødegaard heter det:

- Etter en beskjeden start i det nederlandske laget Heerenveen for den da 18 år gamle nordmannen, har han vært i bedre form i det siste. Han har vært koblet til Leganés. Årslønnen på tre millioner euro kan imidlertid bli et hinder for La Liga-klubben. Spilleren har kontrakt med Real Madrid ut 2021.

«Real Madrid-bibel»

Dagbladet møtte i dag Ødegaard på landslagets spillerhotell i Sandvika. Da fikk vi sjansen til å spørre ham om hvordan han ser på opplysningene i AS.

I SITT ESS: Martin Ødegaard har storkost seg på samlingen med landslaget denne uka. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
I SITT ESS: Martin Ødegaard har storkost seg på samlingen med landslaget denne uka. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

Sammen med Marca liker AS å se på seg selv som den store «Real Madrid-bibelen». Her får du angivelig siste nytt om heltene og gladiatorene.

- Ja, de skriver det, ja, starter Ødegaard.

- Du vil at jeg skal kommentere dette?

- Jepp!

- Det er ikke noe nytt at det er mye rykter og sånne ting. Nå er det fortsatt to måneder igjen av sesongen, så noen beslutning er ikke tatt i det hele tatt. Jeg har ikke hørt noe om dette (Leganés), så det er nok bare rykter.

12. plass

Leganés ligger på 12. plass i Primera Division. Stedet ligger rundt 10 kilometer fra Madrid sentrum.

23. MAI 2015: Øyeblikket det ikke er mulig å glemme: Ødegaard kommer inn for Ronaldo mot Getafe på Estadio Santiago Bernabéu. Foto: NTB scanpix
23. MAI 2015: Øyeblikket det ikke er mulig å glemme: Ødegaard kommer inn for Ronaldo mot Getafe på Estadio Santiago Bernabéu. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det hevdes i artikkelen har årslønnen din på tre millioner euro (28 millioner kroner) kan bli et hinder for Leganés. Hva tenker du om denne påstanden?

- De tar feil der også, så da har de ikke så god informasjon. De får heller sjekke fakta.

- Så du er åpen og ærlig på at du ikke vet hva som skjer til sommeren?

- Jeg vet ikke hva som skjer. Det er tydelig at de ikke har veldig peiling på noen av tingene de skriver om. Men sånn er det, påpeker Ødegaard.

Har forlenget

Han kom til Real Madrid i januar 2015. Opprinnelig gikk kontrakten ut nå til sommeren. Men Ødegaard bekrefter at han skal være i klubben lenger.

- Hvor lenge?

- Det får bli opp til klubben å kommunisere. Men jeg har i alle fall lenger kontrakt enn til sommeren.

- Mange skriver fram til 2021?

- Det får klubben kommunisere. Det er ikke min oppgave, sånn som det har blitt nå.

- Hvorfor er det taushet rundt dette?

- Det er greit at det er klubben som tar det. Jeg vil ikke gå ut med noe før klubben. De får gå ut med det når de føler for det.

Ancelotti

Da Ødegaard kom til Real Madrid i 2015, var Carlo Ancelotti trener. Seinere samme år fikk han sparken. I 2016 ga han ut ei bok. Der skriver italieneren at det ikke var ham som hentet den talentfulle nordmannen til klubben.

- Han kan bli en av verdens beste spillere etter at jeg er ferdig. Men jeg var ikke interessert i signeringen. Det var ikke viktig for min jobb, skriver Ancelotti og påpeker at Ødegaard ble hentet for framtida.

Når Dagbladet spør Ødegaard hvem i Real Madrid det var som hentet ham, svarer han:

- Det var klubben som hentet meg. Jeg pratet med ham (Ancelotti) da jeg var på besøk. Det var hele klubben som egentlig ville ha meg og som jobbet hardt for det. Jeg følte meg veldig ønsket der.

- Går det an å peke på enkeltpersoner?

- Det er mange som jobber i klubben. Men på toppen er det få personer. Du har sportsdirektøren, sjefspeideren og presidenten som styrer det meste. Det var de jeg var mest i kontakt med.

Kantrolle

De neste dagene handler det imidlertid verken om Real Madrid eller Heerenveen. Etter Australia-kampen venter Albania borte mandag, også dette privatlandskamp.

Mens Per-Mathias Høgmo var veldig ivrig til å ta ut Ødegaard i troppen, har Lars Lagerbäck vært mer forsiktig. Han må derfor vise seg fram i de to neste kampene. Treneren opplyser at han er tiltenkt en kantrolle, akkurat som i Heerenveen.

- Hvordan har treningene vært denne uka?

- Det er ganske klart og tydelig hva vi vil defensivt. Der forstår jeg ganske godt hva vi skal. Offensivt er det litt mer frihet og opp til oss, forteller Ødegaard.

Norge spiller to privatlandskamper også i juni, mot Island og Panama. Deretter venter Nations League til høsten, en turnering som gir en ekstra mulighet til å kvalifisere seg til EM-sluttspillet i 2020.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!